Kolmen raaka-aineen hittiresepti: Voiko keksejä enää helpommin valmistaa?
Mikä voisi olla parempaa kuin helppo resepti, jonka lopputuloskin on erittäin maittava? Testaa tämä kolmen raaka-aineen keksiresepti.
Vaikka tämä resepti vaatii vain kolme ainesosaa, ei näitä keksejä voi maukkauden puutteesta syyttää. Proteiinipitoinen maapähkinävoi on niiden pääraaka-aine, eikä näistä kekseistä löydy lainkaan voita tai jauhoja.
Internetissä leviävä klassikkoresepti on monen suosikki, ja niin helppo, että voit ottaa vaikka lapset avuksi leivontapuuhiin.
Nauti keksit suoraan uunista tulleina tai jääkaappikylminä.
Tarvitset:
2,5 dl maapähkinävoita
vajaa 2 dl sokeria
1 kananmuna
(1 tl vaniljauutetta halutessasi)
Tee näin:
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille.
2. Sekoita käsivatkaimella tai pelkällä haarukalla maapähkinävoi, sokeri ja kananmuna, kunnes taikina on koostumukseltaan tasaista.
3. Tee taikinasta palloja. Asettele ne leivinpaperille noin 5 senttimetrin päähän toisistaan, ja litistä pallot haarukalla.
4. Kypsennä uunissa 6–8 minuuttia, kunnes keksit ovat hivenen ruskeita pohjastaan. Ole huolellinen, etteivät ne ylikypsy. Ota pelti pois uunista ja anna keksien jäähtyä minuutin ajan pellin päällä. Siirrä ne sitten pois, ja anna jäähtyä lopullisesti.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Lähde: Glitter Inc./Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti