Kolmen raaka-aineen hittiresepti: Voiko keksejä enää helpommin valmistaa?

maapähkinävoikeksit
Vain kolme raaka-ainetta ja lopputuloksena herkulliset keksit. Shutterstock

Mikä voisi olla parempaa kuin helppo resepti, jonka lopputuloskin on erittäin maittava? Testaa tämä kolmen raaka-aineen keksiresepti.

Vaikka tämä resepti vaatii vain kolme ainesosaa, ei näitä keksejä voi maukkauden puutteesta syyttää. Proteiinipitoinen maapähkinävoi on niiden pääraaka-aine, eikä näistä kekseistä löydy lainkaan voita tai jauhoja. 

Internetissä leviävä klassikkoresepti on monen suosikki, ja niin helppo, että voit ottaa vaikka lapset avuksi leivontapuuhiin.

Nauti keksit suoraan uunista tulleina tai jääkaappikylminä.

Tarvitset:
2,5 dl maapähkinävoita
vajaa 2 dl sokeria
1 kananmuna
(1 tl vaniljauutetta halutessasi)

Tee näin: 
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille.
2. Sekoita käsivatkaimella tai pelkällä haarukalla maapähkinävoi, sokeri ja kananmuna, kunnes taikina on koostumukseltaan tasaista. 
3. Tee taikinasta palloja. Asettele ne leivinpaperille noin 5 senttimetrin päähän toisistaan, ja litistä pallot haarukalla. 
4. Kypsennä uunissa 6–8 minuuttia, kunnes keksit ovat hivenen ruskeita pohjastaan. Ole huolellinen, etteivät ne ylikypsy. Ota pelti pois uunista ja anna keksien jäähtyä minuutin ajan pellin päällä. Siirrä ne sitten pois, ja anna jäähtyä lopullisesti.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja