Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolmen juuston "pizza" polentapohjalla ja karamellisoidulla sipulilla

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 29.10.2013 09:30

Olen tehnyt jos jonkinlaista pizzaa, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla jotain aivan uutta. Polentaa on kertynyt kaappeihin eri puolilta hämmentävän paljon. Kun kerran sitä voi grillata, niin miksei myös paistaa? Vaikka pizzapohjana. Täytteeksi suolaisen ja makean liitto. Karamellisoitua sipulia ja kolmea juustoa. Rakenteeksi ja syvyyttä lisäämään saksanpähkinöitä. Mitä mainioin lohturuoka syysiltaan tai vaikka pikkujouluihin. 

Polenta-pizza

1,5 dl polentajauhoja

2 dl vettä

2 rkl voita

suolaa

Täyte:

2 punasipulia, ohuina suikaleina

50 g gorgonzolaa tai muuta sinihomejuustoa, murustettuna

50 g provolonejuustoa, raastettuna

50 g parmesaania, raastettuna

1 dl makeaa valko- tai jälkkäriviiniä

2 rkl sokeria

muutama saksanpähkinä, hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi, murskattuna

tuoretta rosmariinia, hienonnettuna

2 rkl voita

oliiviöljyä

Laita sipulit karamellisoitumaan paistinpannulle tai kattilaan. Sulata voi ja lorauta hiukan oliiviöljyä ja lisää sipulit. Anna pehmetä 20 minuuttia välillä käännellen. Kypsennä sillä välin polenta pakkauksen ohjeen mukaan (omat mitat ovat viitteellisiä, koska eroja on paljon). Kiehauta vesi, lisää suolaa ja voita sekä polentajauhoja asteittain koko ajan vispaten tasaiseksi. Anna hautua miedolla pakkauksen ohjeen mukaan. Lopputuloksena tulisi olla hiukan valuva puuro. Lisää tarvittaessa vettä. Voitele piirakkavuoka oliiviöljyllä. Levitä polenta noin sentin paksuiseksi kerrokseksi ja anna hyytyä kunnolla.

Kun sipulit ovat pehmentyneet kunnolla, kaada joukkoon makea viini ja sokeri. Sekoita ja anna viini haihtua miedolla lämpötilalla. Kun jäljellä on vain siirappimainen seos, lisää mukaan valkosipulimurska, sekoita ja anna hautua vielä minuutin verran.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä sipuliseos polentapohjan päälle. Ripottele päälle parmesaani ja provolone sekä rosmariinisilppu, pähkinäpalat ja lopuksi gorgonzola. Paista uunissa 20 minuuttia. Kylkeen hiukan salaattia ja lasiin täyteläistä punaviiniä syysiltaa lämmittämään.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Kermaista lohipastaa hehkutetaan: "Kastike valmistuu muutamassa minuutissa"Mehevä maissi-kanapannuMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!(Vähän niin kuin) StroganoffPerunapizza - helppo, hauska ja nopeaPinaattilasagne
juustolohturuokapizzapolentareseptiroskaruokasaksanpähkinäsipuli

Tuoreimmat aiheesta

juusto
MTV Oy, All rights reserved
  • 17.10.201819:45
    intialainen

    Saag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla

  • 16.01.201820:39
    resepti

    Gratinoitu pastavuoka - italialainen makaronilaatikko

  • 06.07.201720:27
    salaatti

    Varhaiskaalisalaatti juustolla ja pähkinöillä

  • 28.03.201713:30
    pasta

    Mac 'n' Cheese kinkulla Anthony Bourdainin tyyliin

  • 29.12.201509:00
    katuruoka

    Pide - turkkilainen pizzapiiras