Kolme pizzatäytettä ylitse muiden Suomessa: "Hyvin monien mielestä kuuluu pizzaan"

shutterstock_223114087
Kinkku-ananaspizza maistuu suomalaisille. Shutterstock

Kinkku on edelleen suomalaisten suosikkitäyte. Myös ananas ja aurajuusto kuuluvat kestosuosikkeihin.

Suomalaiset ovat pizzakansaa jopa siinä määrin, että pizza nostettiin mukaan poronkäristyksen ja karjalanpiirakan rinnalle, kun Suomelle etsittiin omaa kansallisruokaa.

Kotipizzan viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Antti Isokangas kertoo suomalaisten arvostavan yhä enemmän omavalintaisuutta. Kotipizzan myyntilistojen kärjessä keikkuu itseoikeutetusti Perfetta, johon asiakkaat saavat räätälöidä haluamansa täytteet.

Myös pizza-onlinen tilastoissa fantasiapizza on ollut ylivoimainen ykkönen jo vuosien ajan, kertoo markkinointipäällikkö Roni Eskola.

Kotipizzan toiseksi myydyin tuote on Monster. Kolmantena on peruspizzojen kestosuosikki Special Opera (kinkku, tonnikala, salami).

Kinkku on suomalaisten kestosuosikki

Kotipizzan kolmen kärki on pysynyt muuttumattomana jo kolmen vuoden ajan. Special operan vanavedessä tulevat klassikkopizzat Americana (kinkku, ananas, aurajuusto) ja Tropicana (kinkku, ananas).

Kolmea viimeksi mainittua yhdistää suomalaisten suosikkitäyte kinkku, joka on Isokankaan mukaan edelleen suuressa roolissa suomalaisessa pizzamaussa.

– Sitten on sellaisia erikoisuuksia, mistä suomalaiset tykkää ja mitkä ovat leimallista suomalaiselle maulle, eli aurajuusto ja ananas. Vaikka kansainvälisesti ananakselle naureskellaan, niin Suomessa se kyllä hyvin monien mielestä kuuluu pizzaan, Isokangas sanoo.

Pizza-onlinen Top 10 pizzat

1. Fantasia (oma valinta 4:llä täytteellä)
2. Americano (ananas, aurajuusto, kinkku)
3. Julia (ananas, aurajuusto, katkarapu, kinkku)
4. Dillinger (jauheliha, kinkku, salami, sipuli)
5. Bolognese (jauheliha)
6. Romeo (ananas, aurajuusto, katkarapu, salami)
7. Opera special (kinkku, salami, tonnikala)
8.  Mexicano (ananas, jalapeno, mexicana-kastike, pepperonimakkara)
9. Tropicana (ananas & kinkku)
10. Quattro Stagioni

Kinkun suosio näkyy myös pizza-onlinen myyntitilastoissa. Kymmenestä suosituimmista pizzasta puolet sisältää kinkkua. Top 10 -listalta löytyy viisi ananaspizzaa ja kolme aurajuustopizzaa.

Fantasiapizzan jälkeen pizza-onlinen suosituimmat pizzat ovat Americano (kinkku, ananas, aurajuusto), Julia (kinkku, ananas, katkarapu, aurajuusto) sekä Dillinger (jauheliha, kinkku, salami, sipuli).

Pizza on perinteisesti viikonloppuruokaa. Suurimmat myyntipiikit osuvat nimenomaan viikonloppuihin, loma-aikaan sekä juhlapäiviin.

Pizza-onlinella paras myyntipäivä on perinteisesti uudenvuodenpäivä. Vappupäivästä odotetaan vuoden toiseksi suurinta myyntipäivää.

***

Tee pizzaa kuin ammattilainen 1:35

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.