Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolme dippiä sipseille

Julkaistu 08.04.2018 18:39

Sain päivätöiden kautta läjän Linkosuon erilaisia ruis- ja kaurasipsejä, joille piti keksiä höystettä. Sekoittelin kolme erilaista dippiä lauantai-illan leffojen äärelle. Kun tekee dipit itse, välttää turhat lisäaineet.

Paahdettu paprikadippi (vegaaninen)
1,5 dl kokonaisia, kuorettomia manteleita
n. 200 g grillattua paprikaa
1 tl punaviinietikkaa
1 salottisipuli, hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Paahda manteleihin tummaa pintaa pannulla tai uunissa (175 °C, 10 min). Anna jäähtyä.
Hienonna mantelit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Surauta mukaan paprikat, sipulisilppu ja viinietikka. Anna koneen surrata ja kaada mukaan oliiviöljy. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.

Ranch-dippi
2,5 dl majoneesia
2 dl ranskankermaa
1 dl piimää
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl kuivattua tilliä
1 tl suolaa
4 valkosipulinkynttä
muutama varsi lehtipersiljaa, hienonnettuna
muutama tippa chilikastiketta, maun mukaan

Surauta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Majoneesin kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei juoksetu. Maista ja mausta tarvittaessa. Tarjoile dippi viileänä.

Yrttinen jogurttidippi
1,5 dl kreikkalaista jogurttia
2 dl piimää
muutaman basilikanvarren lehdet
muutaman rakuunanvarren lehdet muutama tillinvarsi muutama lehtipersiljanvarsi 3 tl Dijon-sinappia 1 rkl valkoviinietikkaa 0,5 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä 0,5 dl oliiviöljyä suolaa mustapippuria









Surauta sauvasekoittimella yhteen tasaiseksi jogurtti, sinappi, piimä, yrtit ja viinietikka. Sauvasekoittimen surratessa kaada öljyt hiljalleen sekaan niin, etteivät ne juoksetu. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile dippi viileänä.

Lisää aiheesta:

Lihapullat tomaattikastikkeessa Hans Välimäen tapaanPutous-tähtien vegaaninen hirvi – katso Kokkisota-jakson reseptit!9 x salsaresepti – tacoon, burgeriin, pihville, dippaukseenLihapullat osa 17 - meksikolaiset lihapullat tomaattikastikkeellaLihapullat osa 18 - Possupullat punaviini-tomaattikastikkeessaPortobelloburgeri lisukkeineen
dippireseptidippireseptipaprikadippiranchdippijogurttidippi

Tuoreimmat aiheesta

dippi
  • 14.07.201520:00
    chili

    Kuolema kastikkeella - pirun tulinen salsa

  • 14.01.201520:38
    harissa

    Eksoottisempi hot dog Tomi Björckin tapaan

  • 03.07.201419:30
    friteeraus

    Uppopaistetut maa-artisokat sitruunaisella dipillä

  • 22.01.201422:58
    avocado

    Texmex-viikko: kotitekoinen guacamole ja mangosalsa