Kokonaista joulukinkkua ei kannata nostaa pöytään – tässä syy
Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan joulupöytään kannattaa nostaa kerralla vain tarvittava määrä ruokaa, sillä monet herkut eivät säily lämpimässä pitkään.
Hygienian kannalta on turvallisempaa, että esimerkiksi joulukinkusta leikataan tarvittava määrä viipaleita valmiiksi sen sijaan, että koko kinkku olisi pöydässä lämpenemässä. Lämpimän ruoan pitäminen huoneenlämmössä ja hidas jäähtyminen mahdollistaa ruokamyrkytysbakteerien lisääntymisen tuotteessa.
Älä sekoita pöydällä seisoneita laatikoita tuoreeseen versioon
Syömättä jäänyt ja lämpimässä pidetty ruoka kannattaa sen sijaan hävittää. Pöydällä seisoneita laatikoita ei siis saa sekoittaa jääkaapissa olevaan tuoreeseen laatikkoon.
Muista myös, että kotitekoinen sinappi ei säily kaupan sinapin lailla pitkään. Itse tehtyä sinappia kannattaa säilyttää aina jääkaapissa ja syödä se muutaman viikon kuluessa valmistuksesta.
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka