Kokonaista joulukinkkua ei kannata nostaa pöytään – tässä syy

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan joulupöytään kannattaa nostaa kerralla vain tarvittava määrä ruokaa, sillä monet herkut eivät säily lämpimässä pitkään.

Hygienian kannalta on turvallisempaa, että esimerkiksi joulukinkusta leikataan tarvittava määrä viipaleita valmiiksi sen sijaan, että koko kinkku olisi pöydässä lämpenemässä. Lämpimän ruoan pitäminen huoneenlämmössä ja hidas jäähtyminen mahdollistaa ruokamyrkytysbakteerien lisääntymisen tuotteessa.

Älä sekoita pöydällä seisoneita laatikoita tuoreeseen versioon

Syömättä jäänyt ja lämpimässä pidetty ruoka kannattaa sen sijaan hävittää. Pöydällä seisoneita laatikoita ei siis saa sekoittaa jääkaapissa olevaan tuoreeseen laatikkoon.

Muista myös, että kotitekoinen sinappi ei säily kaupan sinapin lailla pitkään. Itse tehtyä sinappia kannattaa säilyttää aina jääkaapissa ja syödä se muutaman viikon kuluessa valmistuksesta.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja