Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonaista joulukinkkua ei kannata nostaa pöytään – tässä syy

Julkaistu 24.12.2014 14:03

MTV LIFESTYLE

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan joulupöytään kannattaa nostaa kerralla vain tarvittava määrä ruokaa, sillä monet herkut eivät säily lämpimässä pitkään.

Hygienian kannalta on turvallisempaa, että esimerkiksi joulukinkusta leikataan tarvittava määrä viipaleita valmiiksi sen sijaan, että koko kinkku olisi pöydässä lämpenemässä. Lämpimän ruoan pitäminen huoneenlämmössä ja hidas jäähtyminen mahdollistaa ruokamyrkytysbakteerien lisääntymisen tuotteessa.

Älä sekoita pöydällä seisoneita laatikoita tuoreeseen versioon

Syömättä jäänyt ja lämpimässä pidetty ruoka kannattaa sen sijaan hävittää. Pöydällä seisoneita laatikoita ei siis saa sekoittaa jääkaapissa olevaan tuoreeseen laatikkoon.

Muista myös, että kotitekoinen sinappi ei säily kaupan sinapin lailla pitkään. Itse tehtyä sinappia kannattaa säilyttää aina jääkaapissa ja syödä se muutaman viikon kuluessa valmistuksesta.

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Paistopisteen liha- ja riisipiirakoita ei saisi syödä enää ostopäivän jälkeen
Kuinka monta päivää makaronilaatikko säilyy jääkaapissa? Asiantuntija muistuttaa riskistä
Varo pahaa virhettä joulukalojen tarjoilussa
Kuinka kauan makaronilaatikko säilyy jääkaapissa? Asiantuntija muistuttaa riskistä
Ethän kääri jouluruoan jämiä folioon? Voi pilata hyvät ruokasi hetkessä!
HS: Montako päivää makaronilaatikko säilyy? Yksi virhe saa pilaantumaan jo päivässä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • Eilen17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"