Olen tänä vuonna päässyt kunnolla kalan makuun. Se on pitkäjänteisen työn tulos, koska vielä muutama vuosi sitten en pitänyt fisuista lainkaan (aiheesta tarkemmin). Siedätin, siedätin ja siedätin. Vaimon lanseeraama kalaperjantai oli toimiva konsepti. Vieläkään en pidä silakoista, mutta eiköhän makuaisti nekin tule vielä sulattamaan. Savustetut muikut upposivat suuhun yllättävän helposti.
Kesällä hurahdin kokonaisena grillattuun kalaan. Helppoa ja herkullista. Kokonaisena kypsentäminen on ilman muuta paras metodi ja pöytään kannettu kala tuo omaa juhlavuutta ateriaan.
Resepti saattaa olla monelle itsestäänselvä, mutta tällaiselle kalanoviisille se toimii erinomaisen hyvin. Ja onnistuu vaikka kuinka askeettisessa ”keittiössä”. Tein homman muutenkin helpoksi ja kiedoin kalan folioon. Pintaan ei tule kaunista grilliraidoitusta, mutta käsittely hoituu ongelmitta.
HUOM! Testaa myös muilla yrteillä. Välimerellistä henkeä puhallat kalaan rosmariinilla, timjamilla ja oreganolla.
VIINIVINKKI! Ruokajuomaksi sopii vaikkapa (sponssina saatu) Laroche Sauvignon Blanc de la Chevalière (9,49 eur) tai juuri eilen maistamani Leyda Sauvignon Blanc Lot 4 (12,97 eur).


