Mainos

Kokki Kari Aihinen lapsuutensa parhaasta ruokamuistosta: "Ihan loistava resepti"

Keväällä starttaavia Grillikuume- ja Kaappaus keittiössä -sarjoja luotsaava huippukokki Kari Aihinen paljasti, mikä herkku on jäänyt lapsuudesta erityisesti hänen mieleensä.

Monella on lämpimiä ruokamuistoja lapsuudesta, mutta mikä herkku on jäänyt huippukokki Kari Aihisen mieleen vuosien takaa?

– Iskän tekemä pyttipannu! Aihinen kertoo Makuja.fi-sivustolle.

– Silloin joskus harvoin kun isä teki ruokaa, niin kyllä se oli pyttipannua. Juuri tein kotonakin viime sunnuntaina pyttipannua, ja mielestäni se on edelleenkin ihan loistava resepti, Aihinen kertoo.

Aihisen perhe ei kuitenkaan ole mielissään hänen lapsuuden suosikkiruoastaan. Vanha tapa tehdä pyttipannu jääkaapin jämäruoista ei ole hänen vaimonsa mieleen.

– Vaimoni ei vain  tykkää siitä, kun laitan hänen mielestään liikaa vanhoja viikon jämiä sinne pyttipannuun, Aihinen nauraa.

Myös lämpimät voileivät herättävät muistoja

Huippukokki muistelee lämmöllä myös lämpimiä voileipiä, joita valmistettiin hänen kotonaan ahkerasti, kun hän oli lapsi. Lämpimiin voileipiin laitettiin parhaassa tapauksessa useampia täytteitä.

– Meillä se resepti oli klassinen ja niihin laitettiin paahtoleipää, kinkkua tai nakkeja, sinappia, suolakurkkua ja juustoa. Sitten laitoimme ne uuniin gratinoitumaan.

– Pyttipannu ja lämpimät voileivät ovat ne suurimmat lapsuusajan muistot, Aihinen kertaa.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja