Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kokki Kari Aihinen lapsuutensa parhaasta ruokamuistosta: "Ihan loistava resepti"

shutterstock_75567319
Kari Aihisella on lämpimät muistot pyttipannusta.Shutterstock
Julkaistu 25.03.2015 11:08
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Keväällä starttaavia Grillikuume- ja Kaappaus keittiössä -sarjoja luotsaava huippukokki Kari Aihinen paljasti, mikä herkku on jäänyt lapsuudesta erityisesti hänen mieleensä.

Monella on lämpimiä ruokamuistoja lapsuudesta, mutta mikä herkku on jäänyt huippukokki Kari Aihisen mieleen vuosien takaa?

– Iskän tekemä pyttipannu! Aihinen kertoo Makuja.fi-sivustolle.

– Silloin joskus harvoin kun isä teki ruokaa, niin kyllä se oli pyttipannua. Juuri tein kotonakin viime sunnuntaina pyttipannua, ja mielestäni se on edelleenkin ihan loistava resepti, Aihinen kertoo.

KATSO RESEPTIT:
Perinteinen pyttipannu
Pyttipannu poronkäristyksestä
Pyttipannu munankeltuaisten kera

Aihisen perhe ei kuitenkaan ole mielissään hänen lapsuuden suosikkiruoastaan. Vanha tapa tehdä pyttipannu jääkaapin jämäruoista ei ole hänen vaimonsa mieleen.

– Vaimoni ei vain  tykkää siitä, kun laitan hänen mielestään liikaa vanhoja viikon jämiä sinne pyttipannuun, Aihinen nauraa.

Myös lämpimät voileivät herättävät muistoja

_DSC3333Kari Aihisella on lämpimiä ruokamuistoja lapsuudesta.

Huippukokki muistelee lämmöllä myös lämpimiä voileipiä, joita valmistettiin hänen kotonaan ahkerasti, kun hän oli lapsi. Lämpimiin voileipiin laitettiin parhaassa tapauksessa useampia täytteitä.

– Meillä se resepti oli klassinen ja niihin laitettiin paahtoleipää, kinkkua tai nakkeja, sinappia, suolakurkkua ja juustoa. Sitten laitoimme ne uuniin gratinoitumaan.

– Pyttipannu ja lämpimät voileivät ovat ne suurimmat lapsuusajan muistot, Aihinen kertaa.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Tuoreimmat aiheesta

Retro