Kokki Harri Syrjänen lapsuutensa ruokatraumoista: "Istuin kolme tuntia pöydässä"
Onko huippukokki Harri Syrjäselle jäänyt ruokatraumoja lapsuudesta? Makuja.fi otti selvää.
Makuja.fi kysyi Saaristoruokaa-ohjelmaa luotsaavalta Harri Syrjäseltä, onko hänelle jäänyt ruokatraumoja lapsuudesta. Selvisi, että kesäkeitto ei lukeutunut lapsuudessa kokin lempiruokiin.
"Meillä oli aina pakko syödä lautanen tyhjäksi"
Monien suomalaisperheiden tapaan Syrjäsillä oltiin tarkkoja siitä, että ruokaa ei saanut jättää lautaselle. Kun eteen tuotiin annos, jota ei tehnyt mieli syödä, ei tästä säännöstä tehty poikkeusta.
– Muistan, että istuin kolme tuntia pöydässä, koska meillä oli aina pakko syödä lautanen tyhjäksi. Tarjolla oli kesäkeittoa ja äitini tekemä kesäkeitto tarkoitti lämmitettyä maitoa ja pakastevihanneksia, Syrjänen muistelee.
Aika kului, mutta kesäkeitto tulevan huippukokin lautasella ei vähentynyt.
– Se ei vain mennyt alas. Kolmen tunnin päästä vanhempani luovuttivat, Syrjänen nauraa
"En ole kesäkeiton ystävä"
Syrjänen myöntää, että muistot kesäkeittolautasellisen ääreltä ovat luultavasti vaikuttaneet jossain määrin hänen nykyisiinkin ruokamieltymyksiinsä. Kesäkeitto ei vieläkään lukeudu Syrjäsen suosikkiruokien joukkoon.
– Hyvin tehty kesäkeittohan on tosi hyvää – tai ehkä tosi hyvä on väärin sanottu, se on syötävää. En ole kesäkeiton ystävä, Syrjänen kertoo.
– Se on vahva muisto kyllä, Syrjänen toteaa.
KATSO RESEPTI: Hellapoliisin kesäkeitto
Harri Syrjänen haastoi fitnessvoittajan – kumpi viekään voiton? Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan