Tutkimuksen mukaan televisiossa esiintyvät julkkiskokit saattavat levittää katselijoiden keskuuteen huonoja ruoanlaittotapoja, jotka voivat pahimmassa tapauksessa johtaa jopa ruokamyrkytyksen syntyyn.
Käsien pyyhkiminen keittiöliinaan, samojen leikkuulautojen käyttö, mausteiden lisääminen sormin ja käsien pesemättömyys aivastelun tai hiusten koskettamisen jälkeen ovat perushygieniaan liittyviä virheitä, joihin kokkausohjelmissa tyypillisesti sorrutaan.
Tuoreen tutkimuksen mukaan näillä virheillä voi olla negatiivisia seurauksia ohjelmia seuraavien ihmisten kotikeittiöihin.
Professori: Julkkiskokkien tulisi toimia esimerkkeinä
Tutkijat analysoivat yhteensä sata jaksoa suosituista kokkiohjelmista nähdäkseen, kuinka paljon hygieniasääntöjä oikein rikotaan. Tulokset kertovat karua kieltä.
– Tulokset osoittavat, että kokkiohjelmissa laiminlyödään usein tärkeimpiä hygieniasääntöjä. Hygieniavirheitä havaittiin keskimäärin 50 sekunnin välein, saksalaiselle elintarviketurvallisuusvirasto BfR:lle tutkimuksen tehnyt professori Andreas Hensel toteaa.

