Kokkaa maailman makuja vain kolmella mausteella – nämä tarvitset!

mausteet (1)
Shutterstock

Kotikeittiöön on helppo loihtia muiden maiden makumaailmoja ja tuoksuja oikeat mausteet valitsemalla. Ota vinkit talteen.

Haluatko loihtia nepalilaisen illallisen? Entä miltä kuulostaisivat karibialaiset maut? 

Jokaiseen ruokakulttuuriin kuuluu omat mausteensa, jotka antavat ruoalle leimansa. Makumaailmojen luominen ei ole hankalaa kotonakaan, vain kolme maustetta riittävät.

­­­­Kiina

Fenkolin siemenet, kaneli ja neilikka

Keski-Aasia

Pistaasipähkinät, pinjansiemenet ja kaneli

Nepal

Chili, lime ja inkivääri

Bengali

Kumina, kurkuma ja korianteri

Burma

Inkivääri, chili ja kurkuma 

Itä-Afrikka

Kaneli, neilikka ja sarviapila

Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka

Kumina, sitruuna ja persilja

Marokko

Korianteri, kaneli ja kumina

Libanon

Sitruunamehu, oliiviöljy ja valkosipuli

Meksiko

Chili, tomaatti ja lime

Karibia

Meirami, korianteri ja Scotch bonnet pepper -chili

Ranska

Viinit, basilika ja valkosipuli

Unkari

Sipuli, paprika ja laardi

Kreikka

Sitruuna, oliiviöljy ja oregano

Englanti

Rosmariini, persilja ja timjami

Välimerellinen keittiö

Kapris, oregano ja valkosipuli 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja