Kokkaa maailman makuja vain kolmella mausteella – nämä tarvitset!
Kotikeittiöön on helppo loihtia muiden maiden makumaailmoja ja tuoksuja oikeat mausteet valitsemalla. Ota vinkit talteen.
Haluatko loihtia nepalilaisen illallisen? Entä miltä kuulostaisivat karibialaiset maut?
Jokaiseen ruokakulttuuriin kuuluu omat mausteensa, jotka antavat ruoalle leimansa. Makumaailmojen luominen ei ole hankalaa kotonakaan, vain kolme maustetta riittävät.
Kiina
Fenkolin siemenet, kaneli ja neilikka
Keski-Aasia
Pistaasipähkinät, pinjansiemenet ja kaneli
Nepal
Chili, lime ja inkivääri
Bengali
Kumina, kurkuma ja korianteri
Burma
Inkivääri, chili ja kurkuma
Itä-Afrikka
Kaneli, neilikka ja sarviapila
Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka
Kumina, sitruuna ja persilja
Marokko
Korianteri, kaneli ja kumina
Libanon
Sitruunamehu, oliiviöljy ja valkosipuli
Meksiko
Chili, tomaatti ja lime
Karibia
Meirami, korianteri ja Scotch bonnet pepper -chili
Ranska
Viinit, basilika ja valkosipuli
Unkari
Sipuli, paprika ja laardi
Kreikka
Sitruuna, oliiviöljy ja oregano
Englanti
Rosmariini, persilja ja timjami
Välimerellinen keittiö
Kapris, oregano ja valkosipuli
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria