Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokit paljastavat, mitä raaka-aineita he eivät suostu käyttämään – mukana monelle tuttuja tuotteita

1:37Näin kuorit valkosipulin lasipurkin avullaPoimi videolta kätevä kikka valkosipulien kuorimiseen.
Julkaistu 26.03.2019 16:57

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Valkosipulijauhe ja margariini kuuluvat niiden tuotteiden joukkoon, joita kokit eivät mielellään ruoanlaitossaan käytä. 

Monipuolinen raaka-aineiden käyttö kuulu kokkien perustaitoihin, mutta aivan kaikki tuotteet eivät ole ammattilaisten mieleen. The Insider -sivusto pyysi ammattikokkeja listaamaan tuotteet, joita he eivät mielellään käytä. Vastaukset saattavat yllättää.

Kaukana aidoista tuotteista

Eat with Angelique -ravintolan perustaja Angelique Santana kertoo, ettei koskaan käytä ruoissaan valkosipulijauhetta tai valmista valkosipulitahnaa. Näillä tuotteilla ei kokin mukaan ole mitään tekemistä aitojen tuotteiden kanssa.

Aitoon valkosipuliin luottava Santana lisää, että hän ei myöskään käytä keittiössään valkosipulipuserrinta, vaan pilkkoo valkosipulin mieluiten veitsellä.

– Tällä metodilla saat valkosipulista kaiken irti, Santana toteaa ja lisää, että puserrinta käyttäessä valkosipulia menee enemmän hukkaan kuin itse ruokaan.

valkosipuliKokit suosittelevat käyttämään ruoanlaitossa jauheiden sijaan aitoja tuotteita.Shutterstock

Samoilla linjoilla on myös Michelin-kokki Craig Hopson, jonka mukaan valmiin valkosipulitahnan lisäksi myös valmiiksi raastettu parmesaani on tuote, jota hän ei mielellään käytä. Miehen mukaan nämä tuotteet antavat ruokiin helposti tunkkaista tuoksua ja ”halpaa” makua.

LUE MYÖS: Tiedätkö, missä vaiheessa valkosipuli kuuluu lisätä pannulle? Yleinen kokkausmoka pilaa raaka-aineen maun hetkessä

Ehdoton ei leivontamargariinille

Kokkina Rí Rá Las Vegas -ravintolassa työskentelevä Shea Waffordin mukaan voi on tuote, jota ei voi korvata millään. Margariineja tai vastaavia tuotteita ei siis tämän kokin keittiössä nähdä.

–  Margariinia, leivontarasvaa tai voiaromeita ei voi verrata todellisen voin makuun. Täynnä makua oleva voi antaa ruokiin, etenkin leivonnaisiin, makua, jota ei voi kopioida, Wafford kertoo.

Voin lisäksi kokki kertoo luottavansa aitoon suolattuun, sianlihasta valmistettuun pekoniin. Kevyemmät kalkkunapekonit saavat hänen puolestaan jäädä kauppojen hyllyille. 

Lähde: Insider

Lisää aiheesta:

Näitä ruokia ammattilaiskokki ei ikinä ostaisi keittiöönsäSyötkö näitä? Ammattilaiset listaavat parhaimmat ja pahimmat säilykkeet: "Pysyttele erossa..."Kokki paljastaa totuuden yleisistä ruoanlaittouskomuksista: "Opin minuuteissa enemmän kokkauksesta kuin koko elämäni aikana"Aliarvostettu tuote, joka parantaa lähes minkä tahansa ruoan makua – ruokavaikuttaja ennustaa unohdetun raaka-aineen paluutaTästä syystä sinun ei koskaan tulisi lisätä maitoa munakokkeliin – ”kardinaalimoka!” Kokki tyrmää suositun raaka-aineen käytön voileivissä – vetinen lopputulos!
RuoanlaittoRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista