Kokit muistuttavat: Tortillalettuja ei tulisi koskaan lämmittää mikrossa

0:51 Näin valmistuu “Toaster-Dilla” eli paahtimessa valmistuva quesadilla

Ammattilaiskokit paljastavat, miksi tortillalettuja ei tulisi lämmittää mikrossa.

Videolla: Joko tehtasit tämän leivänpaahdin-tortillan? 

Texmex-ruokakulttuuri on viimeisten vuosien aikana noussut suureen suosioon myös Suomessa. Sana texmex, tai tex-mex, viittaa ruokakulttuurin alkuperään: kyseessä on yhdysvaltalaista ruokaa, joka on saanut vaikutteita meksikolaisesta keittiöstä. 

Pauligin Taloustutkimuksella vuonna 2020 teettämän tutkimuksen mukaan nachot ja tortillat lukeutuvat suomalaisten suosituimpiin texmex-ruokiin. Nachoja mainitsi suosivansa lähes 20 prosenttia vastaajista, tortilloja taas lähes 35 prosenttia.

Tortillaa ei kannata lämmittää mikrossa

Jos haluaa tortilloistaan erityisen hyviä, ei niitä tulisi ammattilaiskokkien mukaan lämmittää mikrossa. Kokki Edson Diaz-Fuentes kommentoi taannoin Delish-ruokasivustolle, että tortillojen lämmittäminen mikrossa tai uunissa on yksi yleisimmistä kotikokkien virheistä. 

Miksi mikroa sitten tulisi välttää? Meksikolaisravintolaa pyörittävä kokki Daniel Corrochio sanoo brittilehti Mirrorille, että tortillat yksinkertaisesti kovettuvat mikrossa. 

– Mikro saa tortillat muuttumaan sitkeiksi melko nopeasti. Ei ole parempaa tapaa kuin lämmittää tortilla pannulla pienessä määrässä rasvaa, Corrochio sanoo ja lisää vielä:

– Se jo itsessään oli välipala minun lapsuudessani. 

Myös kokki Anjula Devi vahvistaa, ettei tortilloita kannata tunkea mikroon, sillä ne menettävät siellä rakenteensa ja kosteudensa. 

Lähde: Mirror


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja