Kokeile tuttua arkiruokaa uudella tapaa: "Vie ajatukset jonnekin kauas lämpimään"
Vaihtelua tuttuihin lihapulliin saat lisäämällä taikinan joukkoon mausteista chilitahnaa, harissaa.
Tunisialainen maustetahna harissa on Sivumaku-bloggari Jani Kinnusen mukaan monikäyttöinen mauste, jota kannattaisi aina pitää jääkaapissa.
Harissa on tulisen mausteinen chilitahna, joka kuuluu olennaisena osana pohjoisafrikkalaista ja lähi-itämaista keittiötä. Tällä kertaa voimakas mauste pääsee osaksi perinteistä suomalaista ruokaa, lihapullia.
– Tässä harissa antaa voimaa lihapullille ja vie ajatukset jonnekin kauas lämpimään, Kinnunen toteaa.
Lisukkeet voi valita oman maun mukaan, mutta Kinnunen suosittelee seuraamaan Lähi-idän tuulia ja valmistamaan pullien seuraksi vaikkapa linssi- tai kuskussalaattia. Mausteiset lihapullat sopivat kylminä myös välimerelliseen meze-pöytään, Kinnunen vinkkaa.
Lue resepti mausteisiin harissapulliin Sivumaku-blogista.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan