Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokeile tätä herkkua grillissä: ”Maku on mitä mahtavin!”

Shutterstock
Julkaistu 18.05.2017 10:14

MTV LIFESTYLE

Kokonainen kala on helppo ja mitä mainioin grillattava. 

Kala on yksi suomalaisen ruokapöydän pitkäaikaisimmista herkuista. Kalaa voikin valmistaa monipuolisesti ja monet resepteistä on helppo toteuttaa.

Keskiviikkona 17.5.2017 jo 12. kerran järjestettävä Valtakunnallinen kalastuspäivä syntyi alun perin Eduskunnan kalakerhon aloitteesta. Pro Kalan toiminnanjohtaja Katriina Partanen muistuttaa kalastuksen ja kalan syömisen kuuluvan isona osana suomalaiseen elämäntapaan.

– Kalastus on ollut suomalaisten elinkeino niin kauan, kun täällä on ollut ihmisiä ja monelle suomalaiselle se on myös harrastus, Partanen sanoo.

Yhteistyössä Marttojen kanssa Pro Kala haluaakin Suomi 100 -tapahtumasarjaan kuuluvan kalastuspäivän tiimoilta kannustaa suomalaisia valmistamaan helppoja kalaruokia.

Uudenmaan Marttojen kotitalouden asiantuntija Marjo Ranta neuvoo kypsentämään kalan kokonaisena.

– Kalan voi halutessaan suomustaa, mutta välttämätöntä se ei ole. Kalan vatsa pitää avata ja puhdistaa ja kidukset poistaa, Ranta sanoo.

Maustamiseen ei tarvitse erikoisia seoksia. Riittää, että kalan maustaa sisältä suolalla ja esimerkiksi yrteillä ja sitruunalla.

Ennen kuin kalan grillaa tai halstraa, kalan nahkaan voi tehdä muutaman viillon.

– Maku on mitä mahtavin, lupaa Ranta.

Monet pikkukalat sopivat savustukseen perattuina, eikä suomustamistakaan siinä tapauksessa tarvita, Ranta vielä vinkkaa.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Kalastusopas Tomi ylistää vähärasvaista ja pikana valmistuvaa kalaa: "Ihan ykköskala!"Mitä ruokaa kalasta kannattaa tehdä? Älä sorru harhakuvaan: "Turhan monella kotikokilla on luulo..."Aiotko kalastaa kesällä? Yksi sääntö, joka sinun täytyy välittömästi opetella: ”Takaa myös kalan laadun”Espoolainen kalakauppias paljasti ylivoimaisesti parhaan tavan syödä ja kypsentää kalaa: "Pelkästä fileestä ei saa irti millään" Edullinen ja superhyvä raaka-aine, jonka suomalaiset ovat ymmärtäneet täysin väärin: "Yksinkertainen kikka, jolla kalasta saa tehtyä helposti maittavaa ruokaa""Ylivoimaisesti paras tapa syödä ja kypsentää kala" – espoolaisen kalakauppiaan vinkki kannattaa todella muistaa!
KalaGrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?