Valmista superterveellistä herkkua – maistuu aivan roskaruoalta
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Brent Hofacker. edamame](https://im.mtvuutiset.fi/image/6205074/landscape16_9/1600/900/4874d565dfd9c46c332bfb5ed5a48845/aR/edamame.jpg)
Vihreistä soijapavuista valmistat helposti herkullisia ja ennen kaikkea terveellisiä naposteltavia.
Monet naposteltavat herkut ovat koukuttavia ja niiden syömistä on vaikea rajoittaa. Tällaisia ovat myös edamame-pavut. Niiden hyvä puoli on kuitenkin se, että ne ovat kaiken lisäksi terveellisiä. Edamameja tarjoillaan usein sushi-ravintoloissa alkupaloina.
Edamamet ovat jo yksinään koukuttavan herkullisia, mutta tällä helpolla ohjeella teet niistä entistäkin herkullisempia. Tarvitset vain stir fry -kastiketta, seesaminsiemeniä, merisuolaa ja japanilaista furikake-maustetta. Furikakea löytyy Suomessa aasialaisista ruokakaupoista.
Stir fry -kastike
1,2 dl soijakastiketta
1,2 dl kanalientä
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl hunajaa
1 tl seesaminsiemenöljyä
1 tl riisiviinietikkaa
5 cm pala inkivääriä, kuorittuna ja raastettuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa tai pannulla. Anna keittyä 3 minuuttia, jotta maissitärkkelys paksuuntuu.
Kastike säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa viikon.
Wasabi-edamamet
350 g kuorellisia edamame-papuja
1 rkl stir fry -kastiketta
½ tl seesaminsiemeniä
2 rkl wasabi furikake-maustetta (löytyy aasialaisista elintarvikekaupoista)
ripaus merisuolaa
Keitä suuressa kattilassa vettä. Lisää edamamet kattilaan ja keitä, kunnes ne ovat kuumia. Siivilöi vedet pois ja siirrä pavut kulhoon. Lisää stir fry -kastike, seesaminsiemenet ja furikake. Sekoita.
Siirrä pavut tarjoiluastiaan ja mausta oman makusi mukaan merisuolalla. Nauti syömällä pavut kuoren sisältä ja heitä kuoret pois.
Lähde: Men’sHealth, tastes lovely
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka