Valmista superterveellistä herkkua – maistuu aivan roskaruoalta

edamame
Edamame-pavut, eli vihreät soijapavut, ovat suosittuja japanilaisessa keittiössä. Shutterstock

Vihreistä soijapavuista valmistat helposti herkullisia ja ennen kaikkea terveellisiä naposteltavia. 

Monet naposteltavat herkut ovat koukuttavia ja niiden syömistä on vaikea rajoittaa. Tällaisia ovat myös edamame-pavut. Niiden hyvä puoli on kuitenkin se, että ne ovat kaiken lisäksi terveellisiä. Edamameja tarjoillaan usein sushi-ravintoloissa alkupaloina.

Edamamet ovat jo yksinään koukuttavan herkullisia, mutta tällä helpolla ohjeella teet niistä entistäkin herkullisempia. Tarvitset vain stir fry -kastiketta, seesaminsiemeniä, merisuolaa ja japanilaista furikake-maustetta. Furikakea löytyy Suomessa aasialaisista ruokakaupoista.

Stir fry -kastike

1,2 dl soijakastiketta
1,2 dl kanalientä
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl hunajaa
1 tl seesaminsiemenöljyä
1 tl riisiviinietikkaa
5 cm pala inkivääriä, kuorittuna ja raastettuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna

Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa tai pannulla. Anna keittyä 3 minuuttia, jotta maissitärkkelys paksuuntuu.

Kastike säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa viikon.

Wasabi-edamamet

350 g kuorellisia edamame-papuja
1 rkl stir fry -kastiketta
½ tl seesaminsiemeniä 
2 rkl wasabi furikake-maustetta (löytyy aasialaisista elintarvikekaupoista)
ripaus merisuolaa

Keitä suuressa kattilassa vettä. Lisää edamamet kattilaan ja keitä, kunnes ne ovat kuumia. Siivilöi vedet pois ja siirrä pavut kulhoon. Lisää stir fry -kastike, seesaminsiemenet ja furikake. Sekoita.

Siirrä pavut tarjoiluastiaan ja mausta oman makusi mukaan merisuolalla. Nauti syömällä pavut kuoren sisältä ja heitä kuoret pois.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja