Vihreistä soijapavuista valmistat helposti herkullisia ja ennen kaikkea terveellisiä naposteltavia.
Monet naposteltavat herkut ovat koukuttavia ja niiden syömistä on vaikea rajoittaa. Tällaisia ovat myös edamame-pavut. Niiden hyvä puoli on kuitenkin se, että ne ovat kaiken lisäksi terveellisiä. Edamameja tarjoillaan usein sushi-ravintoloissa alkupaloina.
Edamamet ovat jo yksinään koukuttavan herkullisia, mutta tällä helpolla ohjeella teet niistä entistäkin herkullisempia. Tarvitset vain stir fry -kastiketta, seesaminsiemeniä, merisuolaa ja japanilaista furikake-maustetta. Furikakea löytyy Suomessa aasialaisista ruokakaupoista.
Stir fry -kastike
1,2 dl soijakastiketta
1,2 dl kanalientä
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl hunajaa
1 tl seesaminsiemenöljyä
1 tl riisiviinietikkaa
5 cm pala inkivääriä, kuorittuna ja raastettuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa tai pannulla. Anna keittyä 3 minuuttia, jotta maissitärkkelys paksuuntuu.
Kastike säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa viikon.
