Kokeile rohkeasti: Valkosipuli ja hedelmät kruunaavat värikkäät grillikasvikset

kesäkasvikset
Colourbox

Värikkäät kasvikset maistuvat sellaisenaan tai muun grilliruoan lisukkeena. Käytä monipuolisesti erilaisia kasviksia ja nauti kesän väriloistosta.

Täydellisessä kesäpäivässä yhdistyvät grillaaminen ja tuoreet kasvikset. Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen paljasti Makuja.fi-sivustolle omat, grilliin sopivat suosikkikasviksensa.

– Kesän grillikasviksiin tulee usein käytettyä kesäkurpitsaa ja paprikaa. Tomaatit ovat grillattuina ihania ja sipuli sopii lähes ruokaan kuin ruokaan.

Hieman erilaista vivahdetta kasviksiin saa Hellapoliisin mukaan lisäämällä joukkoon pieniä määriä hedelmiä.

–  Myös grillatut kokonaiset valkosipulit ovat mahtavia, hän kertoo.

Kokeile rohkeasti uusia kasviksia

Jos perinteisimmät kasvikset on jo kokeiltu, kannattaa kokeilla rohkeasti uusia makuelämyksiä.

– Fenkoli on mukavan makuinen ja sopii mainiosti kalaruokien lisukkeeksi lisukkeena. Munakoiso on myös mainio grillikasvis, Hellapoliisi toteaa.

Vaikka useimmat kasvikset sopivatkin grillattavaksi sellaisenaan, joidenkin kasvisten kohdalla on syytä kiinnittää huomiota esikäsittelyyn.

– Kovat raaka-aineet, kuten porkkanat, kaalit ja perunat kannattaa ensin esikypsentää ja grillata mielellään grillivuoassa öljyssä. Valkosipuli antaa kasviksille upean aromin, Hellapoliisi kertoo.  

Katso Hellapolisiin värikkäiden grillikasvisten resepti TÄÄLTÄ.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja