Kokeile rohkeasti: Valkosipuli ja hedelmät kruunaavat värikkäät grillikasvikset
Värikkäät kasvikset maistuvat sellaisenaan tai muun grilliruoan lisukkeena. Käytä monipuolisesti erilaisia kasviksia ja nauti kesän väriloistosta.
Täydellisessä kesäpäivässä yhdistyvät grillaaminen ja tuoreet kasvikset. Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen paljasti Makuja.fi-sivustolle omat, grilliin sopivat suosikkikasviksensa.
– Kesän grillikasviksiin tulee usein käytettyä kesäkurpitsaa ja paprikaa. Tomaatit ovat grillattuina ihania ja sipuli sopii lähes ruokaan kuin ruokaan.
Hieman erilaista vivahdetta kasviksiin saa Hellapoliisin mukaan lisäämällä joukkoon pieniä määriä hedelmiä.
– Myös grillatut kokonaiset valkosipulit ovat mahtavia, hän kertoo.
Kokeile rohkeasti uusia kasviksia
Jos perinteisimmät kasvikset on jo kokeiltu, kannattaa kokeilla rohkeasti uusia makuelämyksiä.
– Fenkoli on mukavan makuinen ja sopii mainiosti kalaruokien lisukkeeksi lisukkeena. Munakoiso on myös mainio grillikasvis, Hellapoliisi toteaa.
Vaikka useimmat kasvikset sopivatkin grillattavaksi sellaisenaan, joidenkin kasvisten kohdalla on syytä kiinnittää huomiota esikäsittelyyn.
– Kovat raaka-aineet, kuten porkkanat, kaalit ja perunat kannattaa ensin esikypsentää ja grillata mielellään grillivuoassa öljyssä. Valkosipuli antaa kasviksille upean aromin, Hellapoliisi kertoo.
Katso Hellapolisiin värikkäiden grillikasvisten resepti TÄÄLTÄ.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan