Pizzataikinaa voi käyttää monenlaisen leipomisen pohjana. Helposti valmistuva taikina sopii vaikka patonkien valmistukseen.
Oikein valmistettu pizzapohja on samaan aikaan päältä rapea ja sisältä ilmava. Tämän vuoksi pizzaan käytetty taikina sopiikin monenlaiseen leivontaan. Kokeile näitä yksinkertaisia herkkuja!
1. Minikeksit
Jäikö pizzataikinaa yli, etkä tiedä mitä tehdä sillä? Taikinapalasta voi valmistaa helposti minikeksejä.
Paina pienet taikinapalaset ohueksi haarukalla ja sudi niiden päälle oliiviöljyä. Ripottele päälle hieman karkeaa suolaa ja paista 200-asteisessa uunissa kymmenen minuuttia. Tarjoa keksejä, kun ne ovat jäähtyneet.
2. Sämpylät
Lämpimät sämpylät vaikka ruoan kanssa syötäväksi syntyvät helposti pizzataikinasta.
Pyöritä taikina pötköksi ja leikkaa siitä aprikoosin kokoisia paloja. Pyöritä paloista palloja ja anna niiden kohota 40 minuuttia. Ripottele sämpylöille hieman oliiviöljyä ja merisuolaa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.
3. Patonki
Vaikka pizzataikinasta ei sanan oikeassa merkityksessä voi patonkia valmistaakaan, on valmis leipä hyvin lähellä sitä.

