Kokeile jotain uutta: Täydellinen jälkiruoka joulupöytään

musta
Mustaherukka ja suklaa ovat hyvä makupari.

Joulupöydässä kannattaa ehdottomasti ottaa testiin herkullinen makupari, suklaa ja mustaherukka.

Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm esittelevät kirjassaan Hyvää joulua (WSOY) herkullisen suklaa-mustaherukkamoussen reseptin. Suklainen, mutta silti raikas mousse tuo joulupöydän makeille antimille mukavaa vaihtelua.

Suklaa-mustaherukkamousse

4–6 annosta

50 g voita
200 g tummaa taloussuklaata
2 keltuaista
2 rkl mustaherukkalikööriä
100 g kotimaisia pakastemustaherukoita sulatettuna
2 dl kuohukermaa
2 valkuaista

Tarjoiluun:
kaakaojauhetta
kermavaahtoa
50 g kotimaisia pakastemustaherukoita

Sulata voi kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Nosta kattila liedeltä ja anna suklaan sulaa välillä sekoittaen. Jäähdytä seos viileäksi. Vatkaa sillä välin kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita keltuaiset jäähtyneeseen suklaaseokseen. Lisää likööri ja mustaherukat. Kääntele kerma ja valkuaisvaahdot suklaaseokseen ja lusikoi tasainen suklaavaahto annosmaljoihin. Nosta jälkiruoat jääkaappiin 1-2 tunniksi ennen tarjoilua. Koristele annokset kaakaojauheella, kermavaahdolla ja sulatetuilla mustaherukoilla.

Lähde: Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm: Hyvää joulua (WSOY)

*** 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!