Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokeile jotain uutta: Täydellinen jälkiruoka joulupöytään

Mustaherukka ja suklaa ovat hyvä makupari.
Mustaherukka ja suklaa ovat hyvä makupari.
Julkaistu 22.12.2016 20:01

MTV LIFESTYLE

Joulupöydässä kannattaa ehdottomasti ottaa testiin herkullinen makupari, suklaa ja mustaherukka.

Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm esittelevät kirjassaan Hyvää joulua (WSOY) herkullisen suklaa-mustaherukkamoussen reseptin. Suklainen, mutta silti raikas mousse tuo joulupöydän makeille antimille mukavaa vaihtelua.

Suklaa-mustaherukkamousse

4–6 annosta

50 g voita
200 g tummaa taloussuklaata
2 keltuaista
2 rkl mustaherukkalikööriä
100 g kotimaisia pakastemustaherukoita sulatettuna
2 dl kuohukermaa
2 valkuaista

Tarjoiluun:
kaakaojauhetta
kermavaahtoa
50 g kotimaisia pakastemustaherukoita

Sulata voi kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Nosta kattila liedeltä ja anna suklaan sulaa välillä sekoittaen. Jäähdytä seos viileäksi. Vatkaa sillä välin kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita keltuaiset jäähtyneeseen suklaaseokseen. Lisää likööri ja mustaherukat. Kääntele kerma ja valkuaisvaahdot suklaaseokseen ja lusikoi tasainen suklaavaahto annosmaljoihin. Nosta jälkiruoat jääkaappiin 1-2 tunniksi ennen tarjoilua. Koristele annokset kaakaojauheella, kermavaahdolla ja sulatetuilla mustaherukoilla.

Lähde: Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm: Hyvää joulua (WSOY)

*** 

oma mojo suklaakalenterit suklaakalenteri joulukalenteri joulu lapset testaavat

Lisää aiheesta:

Luumu-kanelijäädykeLisää suklaamousseen aavistus tuttua juomaa: Maku paranee entisestäänTäydellinen käyttötapa mustikoille – tätä kannattaa kokeilla!Konjakki-suklaamousseMaustetut suklaatryffelitTumma suklaamousse appelsiinikastikkeella
JouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Joulu
  • Eilen22:53
    Rauma

    Jouluraitti sai kylän heräämään juhlatunnelmaan

  • Eilen17:48
    Koirat

    Katso video: Koirat marssivat jouluneuleissa Lontoossa

  • Eilen10:30
    Samuli Edelmann

    Venla-tytär kertoo, millainen isä Samuli Edelmann on: "Ei ollut mitään sääntöjä"

  • Eilen09:14
    Joulukalenterit

    Onko joulukalenteribisnes lähtenyt käsistä? Diorin luksuskalenteri nostatti someraivon

  • Eilen07:51
    Kotimaa

    Tänään on ensimmäinen adventti – tiedätkö, mikä se on?