Kokeile jotain uutta: Täydellinen jälkiruoka joulupöytään
Joulupöydässä kannattaa ehdottomasti ottaa testiin herkullinen makupari, suklaa ja mustaherukka.
Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm esittelevät kirjassaan Hyvää joulua (WSOY) herkullisen suklaa-mustaherukkamoussen reseptin. Suklainen, mutta silti raikas mousse tuo joulupöydän makeille antimille mukavaa vaihtelua.
Suklaa-mustaherukkamousse
4–6 annosta
50 g voita
200 g tummaa taloussuklaata
2 keltuaista
2 rkl mustaherukkalikööriä
100 g kotimaisia pakastemustaherukoita sulatettuna
2 dl kuohukermaa
2 valkuaista
Tarjoiluun:
kaakaojauhetta
kermavaahtoa
50 g kotimaisia pakastemustaherukoita
Sulata voi kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Nosta kattila liedeltä ja anna suklaan sulaa välillä sekoittaen. Jäähdytä seos viileäksi. Vatkaa sillä välin kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita keltuaiset jäähtyneeseen suklaaseokseen. Lisää likööri ja mustaherukat. Kääntele kerma ja valkuaisvaahdot suklaaseokseen ja lusikoi tasainen suklaavaahto annosmaljoihin. Nosta jälkiruoat jääkaappiin 1-2 tunniksi ennen tarjoilua. Koristele annokset kaakaojauheella, kermavaahdolla ja sulatetuilla mustaherukoilla.
Lähde: Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm: Hyvää joulua (WSOY)
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa