Kokeile jotain uutta: Korvaa pihvi kesäisellä grilliherkulla

halloumiburgerit
Hellapoliisi / Kati Jaakonen

Liha on monelle erityisen olennainen osa grilliherkkuja, mutta halutessaan pihvin voi korvata myös kasvissyöjille sopivalla herkulla.

Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen kertoi Makuja.fi-sivustolle vinkkinsä siihen, kuinka halloumijuustoa kannattaa hyödyntää kesällä. Suolainen halloumi sopii hyvin esimerkiksi hampurilaissämpylän korvaamaan.

– Halloumi käy mainiosti burgerin täytteeksi sellaisenaankin. Kasviksia lisäämällä siitä saa ruokaisan myös kasvisruokailijalle sopivaksi, Hellapoliisi toteaa.

Halloumijuusto on usein suolattu, ja toisten makuun halloumissa on liikaa suolaa. Hellapoliisi kertoi vinkkinsä siihen, kuinka suolaisuutta saa vähennettyä halloumista.

– Juustoa voi liottaa hetken kylmässä vedessä. Kannattaa myös kokeilla eri valmistajien juustoja, sillä suolaisuudessa on eroja, hän vinkkaa.

Katso Hellapoliisin herkullisten halloumihampurilaisten resepti täältä!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.