Kokeile jotain uutta: Korvaa pihvi kesäisellä grilliherkulla
Liha on monelle erityisen olennainen osa grilliherkkuja, mutta halutessaan pihvin voi korvata myös kasvissyöjille sopivalla herkulla.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen kertoi Makuja.fi-sivustolle vinkkinsä siihen, kuinka halloumijuustoa kannattaa hyödyntää kesällä. Suolainen halloumi sopii hyvin esimerkiksi hampurilaissämpylän korvaamaan.
– Halloumi käy mainiosti burgerin täytteeksi sellaisenaankin. Kasviksia lisäämällä siitä saa ruokaisan myös kasvisruokailijalle sopivaksi, Hellapoliisi toteaa.
Halloumijuusto on usein suolattu, ja toisten makuun halloumissa on liikaa suolaa. Hellapoliisi kertoi vinkkinsä siihen, kuinka suolaisuutta saa vähennettyä halloumista.
– Juustoa voi liottaa hetken kylmässä vedessä. Kannattaa myös kokeilla eri valmistajien juustoja, sillä suolaisuudessa on eroja, hän vinkkaa.
Katso Hellapoliisin herkullisten halloumihampurilaisten resepti täältä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan