Kokeile huikeaa grillireseptiä: Sisältää paljon hyviä rasvoja ja proteiinia
Jos perinteiset grilliherkut kyllästyttävät ja niiden sijaan olisi intoa kokeilla jotain terveellisempää, kannattaa poimia talteen avokadomunien resepti!
Laitilan kanatarhan reseptissä yhdistyy kolme suomalaisten suosikkiraaka-ainetta: avokado, kananmuna ja pekoni. Terveellisen avokadon ja proteiinipitoisen kananmunan liittoon kaivattua suolaisuutta tuo rapsakka ja ei niin terveellinen pekoni – joka sekin kannattaa grillata tätä herkkua varten.
Hyviä rasvoja avokadosta
Paljon terveellisiä rasvoja sisältävän avokadon maku muuttuu ihanan paahteiseksi, kun sen grillaa. Myös avokadon koostumus pysyy grillaamisen jälkeen hyvin miellyttävänä.
Proteiinia kananmunista
Vaikka kananmunat ovat suomalaisille tuttua herkkua, ei moni ole tottunut grillaamaan munia. Kananmunat paistuvat helposti grillin tasaisella parilapannulla – ja vielä helpommin puolikkaan avokadon sisällä!
Avokadomunat á la Laitilan Kanatarha
avokadoja
öljyä
kananmunia
pekonia
parmesan-juustoa
Leikkaa avokadot kahtia ja voitele ne öljyllä. Poista kivi ja koverra kuoppaa vielä hieman isommaksi kananmunaa varten.
Paista avokadoja grillissä lihapuoli alaspäin 3–4 minuuttia.
Käännä avokadot lihapuoli ylöspäin ja riko kananmuna jokaisen puolikkaan keskelle.
Mausta suolalla ja kypsennä grillissä, kunnes kananmunat ovat kypsiä.
Ripottele päälle parmesaania.
Paista pekonit uunissa tai grillissä ja lisää ne valmiiden avokadomunien päälle.
Resepti: Laitilan kanatarha
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan