Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokeile huikeaa grillireseptiä: Sisältää paljon hyviä rasvoja ja proteiinia

Grillissä voi kypsentää paljon muutakin kuin makkaraa.
Grillissä voi kypsentää paljon muutakin kuin makkaraa.
Julkaistu 19.05.2016 20:01

MTV LIFESTYLE

Jos perinteiset grilliherkut kyllästyttävät ja niiden sijaan olisi intoa kokeilla jotain terveellisempää, kannattaa poimia talteen avokadomunien resepti!

Laitilan kanatarhan reseptissä yhdistyy kolme suomalaisten suosikkiraaka-ainetta: avokado, kananmuna ja pekoni. Terveellisen avokadon ja proteiinipitoisen kananmunan liittoon kaivattua suolaisuutta tuo rapsakka ja ei niin terveellinen pekoni – joka sekin kannattaa grillata tätä herkkua varten.

Hyviä rasvoja avokadosta

Paljon terveellisiä rasvoja sisältävän avokadon maku muuttuu ihanan paahteiseksi, kun sen grillaa. Myös avokadon koostumus pysyy grillaamisen jälkeen hyvin miellyttävänä. 

Proteiinia kananmunista

Vaikka kananmunat ovat suomalaisille tuttua herkkua, ei moni ole tottunut grillaamaan munia. Kananmunat paistuvat helposti grillin tasaisella parilapannulla – ja vielä helpommin puolikkaan avokadon sisällä!

Avokadomunat á la Laitilan Kanatarha

avokadoja
öljyä
kananmunia
pekonia
parmesan-juustoa

Leikkaa avokadot kahtia ja voitele ne öljyllä. Poista kivi ja koverra kuoppaa vielä hieman isommaksi kananmunaa varten.

Paista avokadoja grillissä lihapuoli alaspäin 3–4 minuuttia.

Käännä avokadot lihapuoli ylöspäin ja riko kananmuna jokaisen puolikkaan keskelle.

Mausta suolalla ja kypsennä grillissä, kunnes kananmunat ovat kypsiä.

Ripottele päälle parmesaania.

Paista pekonit uunissa tai grillissä ja lisää ne valmiiden avokadomunien päälle.

Resepti: Laitilan kanatarha

Lisää aiheesta:

Simppeli niksi, joka nostaa guacamolen aivan uudelle tasolle –näin avokadoille kannattaa tehdä!Huippukokki Jamie Oliverin resepti, jota noudattamalla et voi epäonnistua: Näin teet suosikkilisukkeistasi superrapeita – myös kotiuunissaNauti pekonin mausta ilman lihaa – poimi talteen herkullinen resepti Aivan pekonin makuista, mutta terveellistä: Koukuttava herkku valmistuu helpostiRuotsalaisten uskomaton oivallus: Herkullinen ja superhelppo tapa valmistaa kanaaTämä superterveellinen aamupala sisältää paljon hyviä rasvoja – valmista itse proteiinipitoista herkkua
GrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet