Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokeile Hans Välimäen takuuvarmaa ja helppoa tomaattilisuketta – tarvitset vain muutaman ainesosan!

Monet yrtit kuten basilika ja korianteri sopivat hyvin tomaatin kanssa.
Monet yrtit kuten basilika ja korianteri sopivat hyvin tomaatin kanssa.Shutterstock
Julkaistu 28.08.2017 20:03

PETRA SUNDELL

Tomaatin sesonki jatkuu vielä syksyllä. Muutamalla aineksella ja Hans Välimäen vinkeillä syntyy herkullinen tomaattilisuke.

Keittiömestari-ravintoloitsija Hans Välimäki kertoo pitävänsä tomaatista erityisesti lisukkeena. Tuoreen tomaatin syömisen sijaan Välimäki suosii mieluummin marinoitua tomaattia, joka on hiukan maustettu. Tomaatin marinadi on Välimäen mukaan hyvin simppeli 1-2-3-liemi, johon ei tarvita kuin etikkaa, vettä ja sokeria.

– Sen jälkeen lientä voi maustaa, miten haluaa. Minä tykkään laittaa vähän valkosipulia ja inkivääriä.

Keittiömestarin mukaan liemen voi maustaa oman maun mukaan miten haluaa. Esimerkiksi myös chili, ruohosipuli, korianteri ja basilika sopivat hyvin tomaatin seuraksi. Mausteet vaihtelevat myös keittiömestarilla päivän fiiliksen mukaan. Sekaan Välimäki lisää myös hiukan oliiviöljyä.

Pikkutomaatteja isojen sijaan

Välimäki kertoo suosivansa mieluiten kotimaisia tomaatteja, mutta perustomaateista keittiömestari on siirtynyt jo vuosia sitten pois.

– Empiiriset kokemukset on olleet sellaisia, että kotimainen tomaatti ei aina ole niin tasapainossa, hän kertoo.

– Talvella ne tietysti tulevat kasvihuoneista, niin tomaatit ovat aika usein raakoja ja raakaa tomaattia on tietysti todella epämiellyttävä syödä. Se lähinnä polttaa hampaista kiilteet ja ikenet verille, kun sitä täytyy jyystää.

Välimäki suosiikin mieluummin pikkutomaatteja, sillä ne ovat usein vuoden ympäri kypsiä ja makeita.

– Tietysti se huono puoli on, että pikkutomaatit ovat usein kalliimpia, mutta olen ottanut sen ohjenuoran, että syön mieluummin vähemmän ja paremmin, kuin paljon ja huonommin.

Tomaatteja Välimäki suosittelee nyt syksyllä, sillä syksy on tomaatin parasta aikaa. Satokausikalenterin mukaan tomaatti on sesongissa vielä elo- ja syyskuussa.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Meri-Tuuli Väntsi vinkkaa yllättävän grilliruoan: "Helppo, ihanan makuinen ja kaikki tykkäävät"Tiesitkö tätä tomaateista? Näin niitä tulisi oikeasti säilyttää kotona – terveyshyötyjä piisaaTiedätkö, mitä tomaateille tapahtuu jääkaapissa? Virheellinen uskomus elää vahvana: "Vaikuttaa makuun ratkaisevasti"Tiesitkö tätä tomaateista? Helppo tapa saada maistumaan paremmaltaNäin grillaat kasvikset oikein – muista kaksi nyrkkisääntöäKari Aihinen paljastaa salaisuuden parhaisiin uunijuureksiin: "Käyttöä ei voi koskaan ylikorostaa"
TomaattisalaattiMarinoidut kasviksetKasvisruokavalioHans VälimäkiMakuja