Koirille on nyt oma kahvi – eläinlääkäri suhtautuu tuotteeseen varauksella

koirien kahvi
Toisiko koirien kahvi uutta vauhtia aamulenkkeihin? Kuvituskuva Shutterstock, toisen kuvan lähde Instagram

Rakkaille lemmikeille on kehitetty jo omia huonekaluja, ja mikä sopisikaan paremmin sohvallaan köllöttelevän koiran tassuun kuin kahvikuppi. Valitettavasti juoman nimivalinta ei mennyt ihan nappiin.

Lemmikkieläinyritys Shoo Naturalia pyörittävä Agota Jakutyte on kehitellyt entuudestaan tuntemattomaan tarpeeseen oman tuotteensa, Rooffeen. Tekijänsä mukaan tämä koirien kahvi biohakkeroi lemmikin aamurutiinit pohjoisen luonnon avulla.

Monille pohjoismaisille koiranomistajille koiran aamurutiinit ja niiden biohakkerointi tarkoittavat lähinnä hämyisessä loskasäässä lenkkeilyä ja koirankakan metsästystä biohajoavaan pussiin. Jakutyten koira kuitenkin innostui myös omistajansa aineenvaihduntaa tehostavasta, MCT-öljyllä ja kookosrasvalla terästetystä kahvista.

– Eräänä aamuna tein erikoiskahviani ja huomasin Crete-koirani lipittävän sitä, kertoo Jakutyte The Huffington Postille.

Terveystietoinen nainen tutki, mitä vaikutuksia kahvilla saattaisi olla koiralle. Hän totesi voikukkaa, orapihlajaa, sikuria, takiaisia sekä kasvihappoja sisältävän yrttikahvin olevan hyvä vaihtoehto ihmisten lisäksi näiden karvaisille kavereille. Rooffeen nimi tuleekin sanoista "roots" (suom. juurekset) ja ”coffee” (suom. kahvi).

Tuotteessa parantamisen varaa


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Valitettavasti Jakutyten googlailu jäi vajavaiseksi, eikä hän tajunnut Rooffeelta kuulostavan 'roofien' olevan myös lempinimi Rohypnol-lääkkeelle. Tällä rauhoittavalla on surullisenkuuluisa maine raiskaushuumeena, jolla pahantahtoinen treffikumppani tyrmää uhrinsa.

Jakutyten suunnitelmissa onkin vaihtaa keksintönsä nimeä. Sen hän ehtii hyvin tehdä, sillä koirien kahvia ei ole vielä markkinoilla – tuote vasta kerää joukkorahoitusta toteutuakseen.

The Huffington Postin haastatteleman eläinlääkärin mukaan Jakutyten suunnitelmia tulisi kehittää myös lisäämällä tuoteselosteeseen muistutus, jossa omistajia kehotettaisiin ottamaan yhteyttä eläinlääkäriin ennen tuotteen käyttöönottoa. Tieteellistä näyttöä vailla olevia ruoka-aineita ei ole välttämättä riskitöntä juottaa omalle lemmikille.

Pitää myös muistaa, että tavallista kahvia niin koiralle kuin muullekaan rakkaalle eläinystävälle ei tule antaa. Kofeiini voi nimittäin saada lemmikin ruoansulatuksen sekä sydämen raiteiltaan ja johtaa kuolemaan.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja