Kohutut Jaffa-keksit MTV:n makutestissä: "Miksi tämän täytyy olla vain kausituote?"

Jaffa

MTV:n Makuja.fi:n ruokatoimitus sai käsiinsä erän kohuttuja Vihreiden kuulien makuisia Jaffa-keksejä. Tekikö uutuus raatiin vaikutuksen?

Turkulaisen K-Marketin Facebookiin lisäämä kuva Vihreiden kuulien makuisista Jaffa-kekseistä sai vastikään osakseen valtavasti huomiota Facebookissa. Makuja.fi kokosi yhteen kahdeksan hengen raadin, joka maisteli makutestiä varten uutta Jaffa-keksimakua – ja kertoi rehellisen mielipiteensä kohutuista kekseistä.

"Jaffamainen tuoksu"

Useampi testaaja oli mielissään siitä, että Jaffa-keksien tuorein versio tuoksuu niin hyvältä. Selvisi, että monelle klassisissa Jaffa-kekseissä tärkeässä roolissa on läpi vuosien ollut maun lisäksi myös hedelmäinen tuoksu.

– Tuttu jaffamainen tuoksu. Vihreä kuula tulee juuri sopivasti läpi. Suklaa, vihreä kuula ja keksipohja ovat hyvä yhdistelmä. Miksi tämän täytyy olla vain kausituote? Niin hyvää!

– Tuoksu aito ja tuttu Jaffa-keksin tuoksu. Vihreän kuulan maku selvästi tunnistettavissa. Todella makea, näitä ei söisi niin montaa putkeen kuin perinteistä Jaffa-keksiä aivan kuin ei söisi montaa Vihreää kuulaakaan putkeen. Sopii hyvin syötäväksi ympäri vuoden, ei ainoastaan joulunaikaan. Todella hyvä uutuus, suosittelen!

– Jo tuoksussa olen tunnistavinani Vihreän kuulan. Maku on tuttu ja toimii hyvin, mutta olisin toivonut rakenteeseen lisää kuulan tiiviyttä. Sinänsä Jaffan normaali rakenne on hyvä, mutta olisi kivaa vaihtelua, jos olisi jämäkämpää täytettä. Maku on raikas, ei yllättäen tule joulu ekana mieleen, vaikka eniten tulee kuulia syötyä silloin. 

"En nyt ihan jonottamaan lähtisi"

Kaikkien raatiin kuuluneiden sydäntä Jaffa-keksien uusi maku ei vienyt mukanaan. Keksit saivat miinuspisteitä muun muassa ohuen täytekerroksen sekä kuivuuden vuoksi.

– Aika ohuelti tuota Vihreät kuulat -täytettä on. Ihan suoraan ei osaisi sanoa, mitä on sisällä, jos ihan sokkona maistaisi. Kyllä tämä menee siinä, missä perinteinen Jaffa-versiokin, mutta en nyt ihan jonottamaan lähtisi.

– Pettymys. En edes muistanut, että Jaffa-keksi on näin kuivaa. Maistuu hennosti vihreälle kuulalle, mutta ei sovi tähän yhteyteen eikä vakuuta.

Maistuvatko kekseissä Vihreät kuulat?

Kaksi retroherkkua, Vihreät kuulat ja Jaffa-keksit yhdistävä uutuus ei tuonut kaikille raadin jäsenille heti ensimaistamisella mieleen Vihreitä kuulia.

– Ensimmäisellä suupalalla tulee mieleen mikä tahansa Jaffa-keksi ja Smurffilimu, mutta jälkimakuna esiin nousee tuttu vihreän kuulan maku.

– Tämä maistui minusta päärynäesanssilta. Ihminen tunnistaa kaksi eri makua: aidon hedelmän kuten banaanin ja sitten banaaniesanssin, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Tästä keksistä tulee mieleen se, kun ostimme lapsena apteekista esanssia ja teimme siitä sellaista mehua tai limua. Tämä maistuu vähän samalta. Jos minulle olisi tuotu keksi suuhun ja kysytty, että mikä tämä tuote on, niin en olisi sanonut, että tämä on Vihreät kuulat -Jaffa-keksi.  

– Valitettavasti pidin silmät auki ja ehdin nähdä sen (keksipaketin). Voi olla, että ilman näköhavaintoa en olisi osannut sanoa, että tämä maistuu Vihreiltä kuulilta. Nyt väitän kuitenkin maistaneeni keksissä Vihreät kuulat, mutta jos tällä hetkellä pitäisi valita, niin ottaisin perinteisen Appelsiini-Jaffa-keksin. Kaikkein paras Jaffa-keksimaku on kuitenkin Jaffa-vadelma.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!