Kohta käy kuhina Alkossa: Yhdelle juomalle povataan ennennäkemätöntä suosiota – myynti jopa yli +400 %

kuohuviini, samppanja
Shutterstock

Suomen satavuotissyntymäpäivä tulee näkymään Alkon myynneissä 

Glögit ja kuohuviinit ovat perinteisiä itsenäisyyspäivän juomasuosikkeja Alkossa. Normaalisti itsenäisyyspäivä lisää kuohujuomien myyntiä arviolta 70 prosentilla. Alkon arvioiden mukaan Suomen satavuotisjuhla kuitenkin tullee nostamaan juhlajuomien myyntiä ennätyskorkealle tasolle.

Alkossa Suomi 100 -tuotteita

Merkkivuosi on tuonut Alkon valikoimaan monipuolisen kattauksen tuotteita. Kaiken kaikkiaan Suomi 100 -tuotteita on 24, joista 12 on viinejä, kuusi väkeviä juomia ja viisi olutta. Alko on tuonut lisäksi 15 Suomi 100 -teemaisia erikoiserätuotteita eri tuoteryhmistä rikastuttamaan valikoimaa. Näiden tuotteiden saatavuus vaihtelee tuotekohtaisesti ja jotkut näistä eristä ovat erittäin rajallisia saatavuudeltaan.

Tämän ennenkokemattoman juhlan tarkkaa vaikutusta myyntiin on vaikea laskea tarkkaan, mutta Alko arvioi, että itsenäisyyspäiväviikolla samppanjan ja kuohuviinien myynti voi olla jopa yli kolminkertainen. Samppanjan myynnin arvioidaan kasvavan reilut 440 prosenttia ja kuohuviinien 470 prosenttia.

Itsenäisyyspäivän vaikutusta myyntiin on arvioitu edellisen vuoden myyntilukujen pohjalta.

"Kotimaisia viinejä voidaan yhdistää ruoan kanssa läpi aterian"

Itsenäisyyspäivän juhlapöydän tähti on Suomen luonto, joka tarjoaa monipuolisia ja puhtaita makuja niin lautaselle kuin lasiin.  Alkon mukaan ikotimaisia makuja tukee erinomaisesti kotimaiset viinit ja oluet.

– Kotimaisia viinejä voidaan yhdistää ruoan kanssa läpi aterian, sillä makeusasteita löytyy kuivasta puolikuivaan ja makeaan – alkoholitonta vaihtoehtoa unohtamatta. Satavuotias sankari on maljansa ansainnut ja jos lasiin halutaan vain parasta, on samppanja toki ehdottomasti luontevin vaihtoehto, kertoo tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.

Esimerkiksi trendikäs kuusenkerkkä on autenttinen suomimaku parhaimmillaan. 

Itsenäisyyspäivän aattona tiistaina 5.12.  Alkon myymälät ovat auki klo 9–18. Itsenäisyyspäivänä lauantaina 6.12. myymälät ovat kiinni.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.