Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassikkoaamupala vertaansa vailla – poimi helppo vohveliresepti!

Vohvelit sopivat myös aamupalalle.
Vohvelit sopivat myös aamupalalle.
Julkaistu 03.11.2015 07:01

MTV LIFESTYLE

Milloin olet viimeksi paistanut tuttua retroherkkua, vohveleita aamupalaksi?

Mikko Takala ja Sami Rekola esittelevät kirjassaan Streetfood – katuruokaa pallon ympäri (Readme) perinteisen vohvelireseptin. Klassikkoresepti täydentyy herkullisilla täytteillä, joihin lukeutuvat pekoni, uppomunat sekä vaahterasiirappi. 

Vohvelitaikina

5 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1,2 dl kasvisöljyä
3 dl vettä

Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää tarvittaessa vielä tilkka vettä, että saat aikaan löydähkön taikinan.

Anna taikinan levätä ainakin vartin ajan ennen käyttöä.

Uppis + pekoni + vaahtera

4 vohvelia
8 viipaletta pekonia
4 kananmunaa
1 l vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
vaahterasiirappia

Paista vohvelit. Paahda samaan aikaan pekonit leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä rapeiksi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kiehauta vesi kattilassa. Riko munat kahvikuppeihin. Lisää etikka veteen. Pyöräytä vettä lusikalla, ja lisää munat yksitellen poreilevaan veteen. Näin munat muotoutuvat kauniin pisaramaisiksi. Hauduta munia 4–5 minuuttia ja nosta reikälusikalla suoraan vohveleiden päälle tai jäähdytä jäävedessä. Uppomunat voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Kasaa vohveleiden päälle uppomunat ja pekonisiivut. Roiski päälle reippaasti vaahterasiirappia. 

Lähde: Mikko Takala ja Sami Rekola: Streetfood – katuruokaa pallon ympäri (Readme)

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen melkoiset maksamakkaraohjeet Kruunaa viikonloppuaamusi tällä terveellisellä herkulla! Valmistuu alta aikayksikön Paluu menneisyyteen: Herkuttele lapsuudesta tutulla herkulla – neljä kokeilemisen arvoista täytettäTerveellisempi herkku aamiaispöytään – valmista kurpitsavohveleita!Lyömätön idea illanistujaisiin: Tee itse rapeita mozzarellatikkuja!Thaimaalaiset broileripiiraat
AamiainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Aamiainen
  • 11.8.07:42
    Ruoka

    Proteiinipitoinen aamu- tai välipala! Testaa Jarin supermarjasmoothie

  • 5.8.07:44
    Ruoka

    Puuroa aamupalaksi? Patrik Borgilta tärkeä muistutus: "Jos aiotte syödä tämän aamiaisen, niin..."

  • 25.6.10:50
    Ruoka

    Aamiainen ei enää kuulu hintaan Scandic-hotelleissa – nousevatko huonehinnat?

  • 10.6.07:44
    Ruoka

    Tällaista aamupalaa hyvinvointivalmentaja suosittelee naisille: "Ei tarvitse olla dieetillä"

  • 5.3.10:46
    Ruoka

    Cristiano Ronaldolle kokannut Arto Rastas jakaa ohjeen urheilijan aamupalaan: "Todella simppeli"