Milloin olet viimeksi paistanut tuttua retroherkkua, vohveleita aamupalaksi?
Mikko Takala ja Sami Rekola esittelevät kirjassaan Streetfood – katuruokaa pallon ympäri (Readme) perinteisen vohvelireseptin. Klassikkoresepti täydentyy herkullisilla täytteillä, joihin lukeutuvat pekoni, uppomunat sekä vaahterasiirappi.
Vohvelitaikina
5 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1,2 dl kasvisöljyä
3 dl vettä
Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää tarvittaessa vielä tilkka vettä, että saat aikaan löydähkön taikinan.
Anna taikinan levätä ainakin vartin ajan ennen käyttöä.
Uppis + pekoni + vaahtera
4 vohvelia
8 viipaletta pekonia
4 kananmunaa
1 l vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
vaahterasiirappia
Paista vohvelit. Paahda samaan aikaan pekonit leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä rapeiksi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
