Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kivakurkkuja ja kumkvatteja – tunnistatko ruokakaupan oudoimmat hedelmät ja vihannekset?

Nykyään kaupat tarjoavat mitä oudoimpia hedelmiä.
Nykyään kaupat tarjoavat mitä oudoimpia hedelmiä.Shutterstock
Julkaistu 13.01.2016 14:03

Janiko Kemppi

janiko.kemppi@mtv.fi

Kauppojen hedelmä- ja vihannesosastot pursuavat nykyään mitä erikoisempia tuotteita.

Nykyään on yhä helpompi saada käsiinsä tuotteita ympäri maailmaa. Oletko törmännyt näihin outoihin hedelmiin ja vihanneksiin?

Kivakurkku

Kivakurkku kuuluu nimensä mukaan kurkkukasvien heimoon. Se ei kylläkään näytä yhtään kurkulta, johon olemme tottuneet. Kivakurkun kuoresta sojottaa sarvimaisia ulokkeita ja sen hedelmäliha on vihreää.

KivakurkkuShutterstock

Annoona

Annoona tunnetaan myös kirimoijana. Etelä-Amerikasta kotoisin olevan hedelmän kuori muistuttaa suomuja. Annoona koostuu yhteen kasvaneista pienistä hedelmistä.

Annoonan maku on muistuttaa banaanin, kookoksen ja mangon sekoitusta.

Annoona

Jamssi

Erilaisia jamssilajikkeita on monia. Jamssi muistuttaa paljon bataattia, mutta kyseessä on täysin eri tuote.

Jamssi on yleinen viljelykasi Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Siellä jamssia käytetään perunan tapaan.

Jamssi

Keittobanaani

Banaanit mielletään usein makeiksi, mutta näin ei aina ole. Erilaisia banaanilajikkeita on yli tuhat erilaista, joten joukkoon mahtuu mitä erilaisempia herkkuja.

Keittobanaania käytetään vain ruoanlaittoon. Raakana keittobanaani on kitkerä ja jauhoinen, mutta oikein valmistettuna se on herkullista. Sitä voi valmistaa vaikka uppopaistamalla.

Keittobanaani

Kumkvatti

Kumkvatit ovat pieniä sitrushedelmiä joiden kuori on ohut. Tämän vuoksi kumkvatin voi käyttää kuorineen.

Kumkvatin maku on samaan aikaan kitkerä ja makea. Se muistuttaa voimakkaan makuista appelsiinia.

Kumkvatti

Ananaskirsikka

Moni on saattanut törmätä jälkiruoan koristeena käytettyyn ananaskirsikkaan. Ananaskirsikan voi lehtien poistamisen jälkeen syödä sellaisenaan. Sen maku muistuttaa nimensä mukaan ananasta.

Ananaskirsikka

Rambutaani

Litsille sukua oleva rambutan sopii sellaisenaan syötäväksi. Kannattaa kuitenkin varoa sisällä olevaa kiveä. Rambutaanin maku ja koostumus on hyvin lähellä viinirypälettä.

Rambutan

Pitahaya

Pitahaya on todellinen hedelmätiskin kuningatar. Se erottuu värillään, joka voi olla sinipunainen, keltainen tai jopa kirkkaan pinkki.

Kaktushedelmä pitahayan hedelmäliha on valkoista, jossa on paljon pieniä, mustia siemeniä. Itse maku on mieto ja muistuttaa paljon kiiviä.  

Pitahaya

Lähteet: Karjalainen, K-ruoka.fi, Blackdoctor.org

Lisää aiheesta:

Hedelmä, jota kannattaa nyt napata ostoskoriin – makea kuitupommi!Viisi tulevaisuuden superruokaa, jotka voivat päätyä sinunkin lautasellesi – kuinka monta näistä tiedät? Vuoden 2019 kuumimmat ruokatrendit – eksoottisia hedelmiä ja hampaidenjälkiä ruoassaTee smoothiesta todellinen terveyspommi! Kokeile eksoottisia vaihtoehtojaTOP 10: Raaka-aineet, joiden käyttö jokaisen hyvää thairuokaa haluavien täytyy opetellaGalangalia ja kaffiria – tunnetko thaikeittiön perusmausteet?
Makuja
Shutterstock

Colourbox

Shutterstock

Colourbox

Colourbox

Colourbox

Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä