Kivakurkkuja ja kumkvatteja – tunnistatko ruokakaupan oudoimmat hedelmät ja vihannekset?

Hedelmäsalaatti
Nykyään kaupat tarjoavat mitä oudoimpia hedelmiä. Shutterstock

Kauppojen hedelmä- ja vihannesosastot pursuavat nykyään mitä erikoisempia tuotteita.

Nykyään on yhä helpompi saada käsiinsä tuotteita ympäri maailmaa. Oletko törmännyt näihin outoihin hedelmiin ja vihanneksiin?

Kivakurkku

Kivakurkku kuuluu nimensä mukaan kurkkukasvien heimoon. Se ei kylläkään näytä yhtään kurkulta, johon olemme tottuneet. Kivakurkun kuoresta sojottaa sarvimaisia ulokkeita ja sen hedelmäliha on vihreää.

Annoona

Annoona tunnetaan myös kirimoijana. Etelä-Amerikasta kotoisin olevan hedelmän kuori muistuttaa suomuja. Annoona koostuu yhteen kasvaneista pienistä hedelmistä.

Annoonan maku on muistuttaa banaanin, kookoksen ja mangon sekoitusta.

Jamssi

Erilaisia jamssilajikkeita on monia. Jamssi muistuttaa paljon bataattia, mutta kyseessä on täysin eri tuote.

Jamssi on yleinen viljelykasi Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Siellä jamssia käytetään perunan tapaan.

Keittobanaani

Banaanit mielletään usein makeiksi, mutta näin ei aina ole. Erilaisia banaanilajikkeita on yli tuhat erilaista, joten joukkoon mahtuu mitä erilaisempia herkkuja.

Keittobanaania käytetään vain ruoanlaittoon. Raakana keittobanaani on kitkerä ja jauhoinen, mutta oikein valmistettuna se on herkullista. Sitä voi valmistaa vaikka uppopaistamalla.

Kumkvatti

Kumkvatit ovat pieniä sitrushedelmiä joiden kuori on ohut. Tämän vuoksi kumkvatin voi käyttää kuorineen.

Kumkvatin maku on samaan aikaan kitkerä ja makea. Se muistuttaa voimakkaan makuista appelsiinia.

Ananaskirsikka

Moni on saattanut törmätä jälkiruoan koristeena käytettyyn ananaskirsikkaan. Ananaskirsikan voi lehtien poistamisen jälkeen syödä sellaisenaan. Sen maku muistuttaa nimensä mukaan ananasta.

Rambutaani

Litsille sukua oleva rambutan sopii sellaisenaan syötäväksi. Kannattaa kuitenkin varoa sisällä olevaa kiveä. Rambutaanin maku ja koostumus on hyvin lähellä viinirypälettä.

Pitahaya

Pitahaya on todellinen hedelmätiskin kuningatar. Se erottuu värillään, joka voi olla sinipunainen, keltainen tai jopa kirkkaan pinkki.

Kaktushedelmä pitahayan hedelmäliha on valkoista, jossa on paljon pieniä, mustia siemeniä. Itse maku on mieto ja muistuttaa paljon kiiviä.  

Lähteet: Karjalainen, K-ruoka.fi, Blackdoctor.org

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja