Kinuskikissa paljastaa: Näin hittireseptiksi noussut seeprakakku onnistuu kotioloissa

EI SAA KÄYTTÄÄ, seeprakakku, kinuskikissa
Suositun salmiakkiseepran resepti löytyy suosionsa englanninkielisenä vuoksi Kinuskikissan blogista. Kuvan oikeudet: @Kinuskikissa

Leivontabloggari Kinuskikissan suositut kakkureseptit aiheuttavat päänvaivaa monelle. Lue vinkit onnistumiseen!

Kinuskikissana tunnetun Sini Visan seeprakakku sekä kinuski-mansikkakakku ovat herättäneet somessa hilpeyttä, kun kotileipurien kokeilut eivät ole aivan yltäneet samalle tasolle kuin suositulla bloggarilla.

Visa antoi Makuja.fi-sivustolle vinkit kakkujen onnistumiseen.

Reseptit löydät Kinuskikissan blogista:
Seeprakakku salmiakkiraidoilla
Kinuski-mansikkakakku

– Sulata liivatteet huolella kuumaan nesteeseen. Nesteen voi tarvittaessa kiehauttaa uudelleen ja näin varmistaa sulamisen. Muutoin täyte saattaa paksuuntua ennen aikojaan. Tämä neuvo pätee toki kaikkiin hyydykeleivonnaisiin, mutta seepran kanssa täytteen oikea koostumus on erityisen kriittistä, Visa kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, erityisesti kakun rengaskuvio voi tuottaa monelle vaikeuksia.

– Rengaskuvion muodostumiseen voi vaikuttaa säätelemällä täytteen kaatamiskorkeutta. Jos täyte jää kellumaan pintaan, kannattaa kaataa korkeammalta, jolloin se uppoaa syvemmälle. Ja toisinpäin: mikäli täyte uppoaa piiloon kakun sisään, kannattaa kaataminen suorittaa mahdollisimman läheltä pintaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kinuskikissa on testannut reseptiä salmiakin ja kinuski-mansikan lisäksi myös mustikalla. Tärkeintä kakkujen onnistumisen kannalta on täytteiden samanlaisuus.

– Seeprakakun onnistumisessa kriittisintä on täytteiden samanlainen koostumus. Jos toinen täyte on kevyempää, kuvio ei onnistu. Siksi reseptien soveltamisessa on riskinsä ja ainakin ensimmäisellä kerralla kannattaa mennä ohjeen mukaan, Visa vinkkaa.

Visa kannustaakin pitäytymään reseptissä.

– Varminta on lukea resepti huolellisesti etukäteen läpi ja pitäytyä siinä mahdollisimman tarkasti. Haasteista huolimatta moni on saanut aikaan upeita seeproja. Rohkeasti kokeilemaan!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja