Kinkunpaiston tärkein apuväline – olethan muistanut tarkastaa omasi?

kinkku
Shutterstock

Ilman kinkun paistamisen vaivaa ei joulu ole joulu. Kokeneenkin kokin on hyvä kerrata ohjeet ennen kuin käy kinkkua paistamaan.

Perinteiseen tapaan valmistettu kinkku on edelleen monen mielestä se ainoa oikea joulukinkku. Kellon käytön voi kuitenkin kinkunpaistossa unohtaa, sillä kaikkein tärkein apuväline on paistomittari.

– Kannattaa  tarkistaa ajoissa, että kotoa löytyy toimiva paistomittari sekä kinkkupussi, joka valitaan kinkun koon mukaan. Paistomittari työnnetään paistopussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan, siinäkin tapauksessa, että paistaisi hiukan pienemmän palan porsasta. Paistomittari on ainoa keino varmistaa kinkun oikea kypsyysaste, muistuttaa kokki Aki Wahlman.

Muista tarkastaa mittarin toimivuus ja vältä ikävät yllätykset

Paistomittarin toimivuus on syytä tarkastaa etukäteen, jos se on ollut edellisen kerran käytössä viime jouluna. Mittarin toimivuus testataan laittamalla paistomittari kuumaan veteen. Jos lämpötila alkaa nousta, mittari toimii. Rikkinäinen mittari voi pilata joulupöydän ykkösherkun!

Lähde: Euracon

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja