Kinder-patukat kohun keskellä – löytyikö suklaasta vaarallisia aineita?

kinder
Kuvituskuva. Shutterstock

Foodwatch vaatii Kinder Riegel -patukoiden vetämistä pois myynnistä.

Saksassa nousi viime viikolla kohu, kun Foodwatch paljasti Kinder Riegel -patukoiden sisältävän vaarallisia aineita. Foodwatchin mukaan tuotteista löytyi vaarallisia määriä MOAH-yhdisteitä (mineral oil aromatic hydrocarbons), joita pidetään todennäköisesti karsinogeenisinä ja mutageenisiä.

– Me emme suosittele näiden tuotteiden ostamista, koska näin korkeita pitoisuuksia ei yksinkertaisesti voi hyväksyä, totesi Johannes Heeg, yksi Foodwatchin edustajista.

Testissä testattiin 20 eri tuotetta, joista kolmessa pitoisuudet olivat Foodwatchin mukaan vaarallisella tasolla.

– Et voi nähdä niitä, et maistaa niitä, mutta siellä ne ovat, Heeg kommentoi saksalaiselle The Localille. 

Foodwatch on vaatinut patukoita valmistavaa Ferreroa vetämään tuotteet myynnistä, mutta tuloksetta. Ferrero on kieltäytynyt vaatimuksesta ja kommentoi nyt kohua julkisesti.

– Mineraaliöljyjen jäämiä on lähes joka puolella ympäristössä, ja ne voivat siirtyä ruokiin monilla eri tavoilla. 

Lähde: Independent

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.