Kielen siniseksi värjäävää lasten suosikkikarkkia tutkitaan parhaillaan Tullilaboratoriossa – yksi asia on erityissyynissä

3:26
MTV Uutiset Live kysyi, kuinka kuluttajien tulee toimia, jos Dipper-patukasta tulee oireita.

Ruokaviraston tietoon on tullut tapauksia, joissa kuluttajat ovat saaneet sinisessä kääreessä olevasta Dipper-patukasta vatsavaivoja, ihottumaa ja päänsärkyä. 

Kielen siniseksi värjäävän toffeepatukan haitallisuus on parhaillaan Tullilaboratorion selvitettävänä. Laboratorio tutkii, onko Vidal Dipper XL Vadelma -toffeetangoissa liikaa väriä E133.

– Kyseiselle värille on asetettu enimmäismäärä lainsäädännössä, kertoo Ruokaviraston ylitarkastaja Kirsi-Helena Kanninen MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Lisäksi osasta tuotteita puuttuvat säädösten edellyttämät suomen- ja ruotsinkieliset pakkausmerkinnät. 

Kemikaalicocktailin blogisti huolestui

Ruokavirasto pyytää maahantuojia ja vähittäismyyjiä lopettamaan tuotteen myynnin toistaiseksi. Jos kuluttaja saa oireita, tulee ottaa yhteys kunnan terveystarkastajaan. Oireita saaneen kuluttajan kannattaa säilyttää pakkaus mahdollisia jatkoselvityksiä varten. 

Patukan mahdollisesti aiheuttamien oireiden jäljille päästiin, kun Kemikaalicocktail-blogin pitäjä oli yhteydessä asiasta Ruokavirastoon. 

Ylläolevalla videolla kerrotaan enemmän toffeepatukka-tutkimuksista!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja