Kinder-mainos vuodelta 1983 on todellinen munayllätys – kiellettiin pian julkistuksen jälkeen

kinder-munat
Shutterstock

Isossa-Britannian ja Irlannin televisiossa 1980-luvulla esitetty Kinder-munien mainos jouduttiin hyllyttämään sen järkytettyä varsinkin perheen pienempiä tv-katsojia.

Kinder-yllätysmunat ovat suomalaisille erittäin tuttu pääsiäisherkku. Erityisesti 80- ja 90-lukujen lapset muistelevat kaiholla lapsuutensa Kinder-yllätyksiä ja niiden keräilyä. Amerikkalaislapset eivät sen sijaan ole päässeet yllätysmunista koskaan innostumaan, sillä Kinder-munat ovat Yhdysvalloissa kiellettyjä.

Mutta oletko koskaan törmännyt tähän Britanniassa ja Irlannissa vuonna 1983 julkaistuun Kinder-yllätysmunamainokseen? Ruokasivusto Food52’n mukaan mainoksen on ohjannut edesmennyt elokuvaohjaaja Mike Portelly ja nukketeatterimestarina toimi kuuluisa Mike Quinn.

Ruokasivusto kertoo, että mainos hyllytettiin pian sen ensimmäisten esitysten jälkeen, koska siinä esiintyvä Tyyris Tylleröä mukaileva hahmo pelotti katsojia liikaa.

Mitä mieltä itse olet mainoksesta: outoa, hauskaa vai pelottavaa?

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja