Kinder-mainos vuodelta 1983 on todellinen munayllätys – kiellettiin pian julkistuksen jälkeen

kinder-munat
Shutterstock

Isossa-Britannian ja Irlannin televisiossa 1980-luvulla esitetty Kinder-munien mainos jouduttiin hyllyttämään sen järkytettyä varsinkin perheen pienempiä tv-katsojia.

Kinder-yllätysmunat ovat suomalaisille erittäin tuttu pääsiäisherkku. Erityisesti 80- ja 90-lukujen lapset muistelevat kaiholla lapsuutensa Kinder-yllätyksiä ja niiden keräilyä. Amerikkalaislapset eivät sen sijaan ole päässeet yllätysmunista koskaan innostumaan, sillä Kinder-munat ovat Yhdysvalloissa kiellettyjä.

Mutta oletko koskaan törmännyt tähän Britanniassa ja Irlannissa vuonna 1983 julkaistuun Kinder-yllätysmunamainokseen? Ruokasivusto Food52’n mukaan mainoksen on ohjannut edesmennyt elokuvaohjaaja Mike Portelly ja nukketeatterimestarina toimi kuuluisa Mike Quinn.

Ruokasivusto kertoo, että mainos hyllytettiin pian sen ensimmäisten esitysten jälkeen, koska siinä esiintyvä Tyyris Tylleröä mukaileva hahmo pelotti katsojia liikaa.

Mitä mieltä itse olet mainoksesta: outoa, hauskaa vai pelottavaa?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!