Kilohinta pilvissä! Kotimaista varhaisperunaa saa nyt sisäfileen hinnalla

varhaisperuna
Kotimaisista varhaisperunoista saa vielä pulittaa yli 35 euroa kilolta. MTV

Vaikka lunta sataa taivaan täydeltä, kotimainen varhaisperuna on jo saapunut kauppojen hyllyille. Tuotteesta saa kuitenkin vielä pulittaa hyvän hinnan.

K-Citymarket Myyrmäen myymälätä napattu kuva saattaa saada hieraisemaan silmiä kerran jos toisenkin: perunalaarin keskellä lepää korillinen kotimaisia varhaisperunoita. Kasvihuonekasvatetut varhaisperunat ovat vielä harvinaista herkkua – ja hintakin on sen mukainen. 

Ulkomaisen varhaisperunan hinta maltillinen 

Jos varhaisperunoita mielii saada lautaselleen, niistä saa pulittaa yli 35 euroa kiloa kohden. Kyseisellä kilohinnalla saa vaihtoehtoisesti ostettua vaikkapa kilon naudan sisäfileetä tai siikafileetä. 

Muiden perunoiden hinta liikkuu 1–2 euron välillä kiloa kohden.

Varhaisperuna ei ole aivan uusi näky ruokakauppojen hyllyillä, sillä kaupoissa on jo muutaman viikon ajan nähty myynnissä niin israelilaista, espanjalaista kuin italialaistakin varhaisperunaa. Ulkomaisten varhaisperunoiden kohdalla hinta on kuitenkin pysynyt maltillisena, myymälästä riippuen noin kolmessa eurossa kilolta. 

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!