Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Kilohinta huitelee liki 400 eurossa" – onko ylistetty lihatuote hintansa arvoista?

Julkaistu 09.03.2015 11:52
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Makuja.fi -sivustolla Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen maistui vastikään tamperelaisravintola Bodega Saludissa ylistettyä Kobe-lihaa.

Kobe-lihaksi kutsutaan Japanista kotoisin olevasta Wagyu-rotuisesta naudasta tarkkojen sääntöjen puitteissa tuotettua lihaa. Kobe-liha on aina Japanese Black -nautaa, tarkalleen ottaen Tajima-gyu-rotua.

– Nautoja hemmotellaan hellästi harjaamalla ja soittamalla niille rauhoittavaa japanilaista musiikkia. Legendan mukaan lihaan saatiin makua ja mureutta juottamalla lehmille olutta, mutta se ei aiheen herkullisuudesta huolimatta pidä enää paikkaansa, Kinnunen kirjoittaa blogissaan.

Laatu maistuu Kobe-lihassa

Bodega Saludissa Kobe-lihaa maistanut bloggaaja myöntää, että liha on sekä laatunsa että makunsa puolesta selvästi aivan ensiluokkaista.

– On päivänselvää, ettei lihan laatu voi tästä olennaisesti enää nousta. On hienoa ymmärtää, mihin lihassa voidaan päästä ja peilata sitä kokemusta jatkossa muuhun. Muutama soiro riittää täysin asian ymmärtämiseen ja suurempi määrä tuntuisi lähinnä mässäilyltä, Kinnunen kirjoittaa.

– Saludiin Kobea tulee listalle 16.3.15 Surf & Turf -hengessä tarjoiltuna puolikkaan hummerin kera. Annoksen hinnaksi tulee reilu 60 euroa, mikä on varsin maltillinen ottaen huomioon, että lihan kilohinta huitelee liki 400 eurossa, Kinnunen toteaa.

Lue lisää kokemuksesta Sivumaku-blogista! 

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Tämä yksityiskohta paljastaa laadukkaan lihan kaupassaKokki paljastaa yllättävän ainesosan, joka tekee lihasta huomattavasti parempaa: "Sinunkin kannattaa kokeilla sitä"Ilmaiset hampurilaiset saivat suomalaiset jonottamaan – MTV testasi, miltä puistattava ihmislihaburgeri oikein maistuuJulkkiskokki tyrmää kasvipohjaiset burgerit: "Se ei tuota minulle iloa millään tavalla" Oletko kokeillut? Tämä porsaanliha on aivan omaa luokkaansa – ”iso suositus!” Japanilaista herkkua koskeva huijaus puhuttaa – myyty jopa 400 euron kilohinnalla
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos