"Kilohinta huitelee liki 400 eurossa" – onko ylistetty lihatuote hintansa arvoista?

kobe_nauta_salud

Makuja.fi -sivustolla Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen maistui vastikään tamperelaisravintola Bodega Saludissa ylistettyä Kobe-lihaa.

Kobe-lihaksi kutsutaan Japanista kotoisin olevasta Wagyu-rotuisesta naudasta tarkkojen sääntöjen puitteissa tuotettua lihaa. Kobe-liha on aina Japanese Black -nautaa, tarkalleen ottaen Tajima-gyu-rotua.

– Nautoja hemmotellaan hellästi harjaamalla ja soittamalla niille rauhoittavaa japanilaista musiikkia. Legendan mukaan lihaan saatiin makua ja mureutta juottamalla lehmille olutta, mutta se ei aiheen herkullisuudesta huolimatta pidä enää paikkaansa, Kinnunen kirjoittaa blogissaan.

Laatu maistuu Kobe-lihassa

Bodega Saludissa Kobe-lihaa maistanut bloggaaja myöntää, että liha on sekä laatunsa että makunsa puolesta selvästi aivan ensiluokkaista.

– On päivänselvää, ettei lihan laatu voi tästä olennaisesti enää nousta. On hienoa ymmärtää, mihin lihassa voidaan päästä ja peilata sitä kokemusta jatkossa muuhun. Muutama soiro riittää täysin asian ymmärtämiseen ja suurempi määrä tuntuisi lähinnä mässäilyltä, Kinnunen kirjoittaa.

– Saludiin Kobea tulee listalle 16.3.15 Surf & Turf -hengessä tarjoiltuna puolikkaan hummerin kera. Annoksen hinnaksi tulee reilu 60 euroa, mikä on varsin maltillinen ottaen huomioon, että lihan kilohinta huitelee liki 400 eurossa, Kinnunen toteaa.

Lue lisää kokemuksesta Sivumaku-blogista! 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja