Kiiviä kannattaisi syödä joka päivä – 5 hyvää syytä

kiivi
Kiivillä on runsaasti terveysvaikutuksia. Shutterstock

Kiivi ei ole pelkästään vain hyvänmakuinen, vaan sillä on ainutlaatuisen paljon terveysvaikutuksia.

Kiivi on herkullinen ja terveellinen eksoottinen hedelmä. Kauniin värinsä ja makunsa lisäksi sillä on lukuisia terveysvaikutuksia. Mitt Köket -sivusto listasi viisi hyvää syytä, miksi kiivejä kannattaisi syödä joka päivä!

1. Parantaa ruoansulatusta

Kiivit sisältävät runsaasti kuitua ja näin auttavat ruoansulatuksen normaalia toimintaa. Tämän lisäksi raaka kiivi sisältää tiettyä entsyymiä, joka helpottaa elimistöä pilkkomaan proteiineja.

2. Pitää nuorekkaana pidempään

Vihreät hedelmät sisältävät runsaasti E-vitamiinia ja antioksidantteja. Ne suojaavat ihmistä haitallisilta aineilta sekä ikääntymisen aiheuttavilta fyysisiltä muutoksilta.

3. Vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä

Kiivin keskellä ovat pienet mustat siemenet koostuvat alfalinoleenihaposta, joka on sydäntä suojaava omega3-rasvahappo. Kiivit sisältävät myöskin runsaasti kaliumia, joka säätelee verenpainetta. 

4. Parantaa vastustuskykyä

Kiivit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, joka auttaa tehostamaan vastustuskykyä. Lisäksi C-vitamiini parantaa luuston, hampaiden ja verisuonien terveyttä.

5. Auttaa painonpudotuksessa

Kiivin runsas kuitupitoisuus auttaa painonhallinnassa. Kiivi on siis hyvä valinta myös laihduttajalle!

Lähde: Mitt Köket 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.