Kiiviä kannattaisi syödä joka päivä – 5 hyvää syytä
Kiivi ei ole pelkästään vain hyvänmakuinen, vaan sillä on ainutlaatuisen paljon terveysvaikutuksia.
Kiivi on herkullinen ja terveellinen eksoottinen hedelmä. Kauniin värinsä ja makunsa lisäksi sillä on lukuisia terveysvaikutuksia. Mitt Köket -sivusto listasi viisi hyvää syytä, miksi kiivejä kannattaisi syödä joka päivä!
1. Parantaa ruoansulatusta
Kiivit sisältävät runsaasti kuitua ja näin auttavat ruoansulatuksen normaalia toimintaa. Tämän lisäksi raaka kiivi sisältää tiettyä entsyymiä, joka helpottaa elimistöä pilkkomaan proteiineja.
2. Pitää nuorekkaana pidempään
Vihreät hedelmät sisältävät runsaasti E-vitamiinia ja antioksidantteja. Ne suojaavat ihmistä haitallisilta aineilta sekä ikääntymisen aiheuttavilta fyysisiltä muutoksilta.
3. Vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä
Kiivin keskellä ovat pienet mustat siemenet koostuvat alfalinoleenihaposta, joka on sydäntä suojaava omega3-rasvahappo. Kiivit sisältävät myöskin runsaasti kaliumia, joka säätelee verenpainetta.
4. Parantaa vastustuskykyä
Kiivit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, joka auttaa tehostamaan vastustuskykyä. Lisäksi C-vitamiini parantaa luuston, hampaiden ja verisuonien terveyttä.
5. Auttaa painonpudotuksessa
Kiivin runsas kuitupitoisuus auttaa painonhallinnassa. Kiivi on siis hyvä valinta myös laihduttajalle!
Lähde: Mitt Köket
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan