Ällistyttävä resepti: Näin teet aamukahvistasi proteiinipommin

Ota selvää, kuinka kahvi kannattaa tuunata, jotta siitä tulisi proteiinipitoista!

Proteiini pitää tunnetusti nälän loitolla, ja mikä olisi sen mukavampi tapa nauttia aamupalalla proteiinia, kuin lisäämällä sitä aamukahvin joukkoon?

Kananmuna tekee kahvista proteiinipitoista

Kahvi on monelle äärimmäisen tärkeä osa aamupalaa, mutta kupillinen kuumaa kahvia ei riitä yksinään täyttämään vatsaa. Tuoreen Virtaa superfoodeista -kirjan (readme 2015) vinkillä kahviin tulee lisättyä proteiinia kananmunan muodossa – ja tämä tekee tutusta kupillisesti huomattavasti tavallista täyttävämmän.

Kirjassa vinkataan sekoittamaan rikotun kananmunan joukkoon sauvasekoittimella kahvia, jolloin juomasta tulee erityisen kuohkeaa. Muuta aamurutiinejasi ja kokeile mielenkiintoista reseptiä!

Voimakahvi

2 dl mustaa kahvia
1 kananmuna
1 rkl kookosöljyä
1 tl macaa
1 tl kaakaojauhetta

Aloita valmistus keittämällä haluamasi vahvuinen kahvi.

Riko korkeareunaiseen kulhoon kananmuna ja lisää joukkoon kookosöljy, maca ja kaakaojauhe sekä viimeisenä juuri keitetty kahvi.

Sekoita sauvasekoittimella kuohkeaksi, maitokahvimaiseksi juomaksi ja herkuttele lämmöllä.

Kahvin voi myös valmistaa mukaan ja nauttia kylmänä jääkahvin tapaan.

Lähde: Hanna Sumari, Marjo Kauppila, Monna Pursiainen, Aino Mäkelä: Virtaa superfoodeista (readme 2015)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.