0:53

Kiinteä vartalo oikealla ruokavaliolla – syö näin ennen ja jälkeen treenin

Nämä ruoat takaavat hyvän treenin ja edesauttavat palautumista. 

Katso videolta resepti ravitsemusterapeutin aamusmoothieeseen. 

Syömisen ajoitus on lähes yhtä tärkeä osa treeniä kuin itse liikuntakin. Se mitä syöt ennen ja jälkeen liikunnan vaikuttaa paljon suorituskykyysi ja palautumiseesi.

Ravintoasiantuntija ja tv-kokki Zoe Bingley-Pullin mukaan hiilihydraattien oikea ajoittaminen on avain kiinteään ja rasvattomaan vartaloon.

Elimistölle energiaa ennen treenejä

Ravitsemalla kehoasi oikein ennen treenejä saat liikuntahetkestäsi parhaan hyödyn irti; mitä kovemmin jaksat treenata sitä nopeammin tuloksia syntyy. Juuri tästä syystä ennen treenejä tulisikin nauttia hiilihydraattipitoinen välipala. 

Naisen mukaan hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kokonaiset hedelmät, riisikakut, pähkinät ja tuoreet hedelmä- ja vihannesmehut.

Myös kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja siemeniä sisältävät myslipatukat sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti. 

Proteiinia ja hiilihydraatteja sopivassa suhteessa

Aivan yhtä tärkeässä roolissa on se, mitä syöt treenin jälkeen. Oikea välipala auttaa nimittäin kehoasi ja lihaksiasi palautumaan, joten treenin jälkeinen ateria tulisikin nauttia 30–60 minuutin kuluttua treenien päätymisestä. 

Hiilihydraatit näyttelevät tärkeää roolia myös treenin jälkeisessä ateriassa, sillä liikunnan jälkeen elimistösi glykogeenivarastot on kulutettu loppuun ja lihaksesi kaipaavat kipeästi energiaa vahvistuakseen. Vähärasvainen liha hiilihydraattipitoisen lisukkeen kanssa on oiva valinta. 

Jos et pysty aterioimaan tunnin kuluessa, nopea välipala on paikallaan. Hyviä vaihtoehtoja ovat muun muassa kotitekoinen myslipatukka, maitopohjainen smoothie tai jogurtti hedelmien ja siementen kera. Myös keitetty kananmuna, vihannekset ja hummuksella täytetyt riisikakut toimivat hyvin tähän tarkoitukseen.

Lähde: Dailymail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja