Kiinnitätkö huomiota oikeisiin seikkoihin? Näin valitset parhaat appelsiinit

Appelsiini
Lehtikuva

Talvella appelsiinit ovat parhaimmillaan, mutta tiedätkö, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta omaan ostoskoriin löytyisivät ne kaupan herkullisimmat appelsiinit?

Parhaimmillaan appelsiinit ovat erityisen mehukkaita ja makeita. Opettele kiinnittämään huomiota kolmeen seikkaan appelsiineja valitessasi ja voit olla varma, ettet pettymään kotona kuiviin, kirpeisiin tai mauttomiin hedelmiin.

1. Tarkkaile appelsiinin painoa

Appelsiinin paino voi paljastaa sen, kuinka mehukas appelsiini on. Erityisen mehukkaat appelsiinit eivät ole kevyimmästä päästä. Tästä syystä hedelmäosastolla kannattaa rohkeasti punnita appelsiineja käsin, jotta mukaan tarttuisi mahdollisimman mehukkaita yksilöitä.

2. Tunnustele hedelmän pintaa

Kuiva appelsiinin hedelmäliha on irronnut kuorista, on appelsiini usein kuiva. Tämän vuoksi tunnustelemalla hedelmän pintaa kannattaa selvittää, irtoaako kuori hedelmälihasta.

3. Tuoksuuko appelsiini?

Mehukas appelsiini tuoksuu raikkaalta. Erityisen mehukkaan tuoksu pääsee myös kuoren läpi ja tästä syystä appelsiini kannattaa valita raikkaan tuoksun perusteella.

Lähde: alltommat

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja