Kiinnitätkö huomiota oikeisiin seikkoihin? Näin valitset parhaat appelsiinit
Talvella appelsiinit ovat parhaimmillaan, mutta tiedätkö, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta omaan ostoskoriin löytyisivät ne kaupan herkullisimmat appelsiinit?
Parhaimmillaan appelsiinit ovat erityisen mehukkaita ja makeita. Opettele kiinnittämään huomiota kolmeen seikkaan appelsiineja valitessasi ja voit olla varma, ettet pettymään kotona kuiviin, kirpeisiin tai mauttomiin hedelmiin.
1. Tarkkaile appelsiinin painoa
Appelsiinin paino voi paljastaa sen, kuinka mehukas appelsiini on. Erityisen mehukkaat appelsiinit eivät ole kevyimmästä päästä. Tästä syystä hedelmäosastolla kannattaa rohkeasti punnita appelsiineja käsin, jotta mukaan tarttuisi mahdollisimman mehukkaita yksilöitä.
2. Tunnustele hedelmän pintaa
Kuiva appelsiinin hedelmäliha on irronnut kuorista, on appelsiini usein kuiva. Tämän vuoksi tunnustelemalla hedelmän pintaa kannattaa selvittää, irtoaako kuori hedelmälihasta.
3. Tuoksuuko appelsiini?
Mehukas appelsiini tuoksuu raikkaalta. Erityisen mehukkaan tuoksu pääsee myös kuoren läpi ja tästä syystä appelsiini kannattaa valita raikkaan tuoksun perusteella.
Lähde: alltommat
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti