Kiinnitätkö huomiota oikeisiin seikkoihin? Näin valitset parhaat appelsiinit
Talvella appelsiinit ovat parhaimmillaan, mutta tiedätkö, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta omaan ostoskoriin löytyisivät ne kaupan herkullisimmat appelsiinit?
Parhaimmillaan appelsiinit ovat erityisen mehukkaita ja makeita. Opettele kiinnittämään huomiota kolmeen seikkaan appelsiineja valitessasi ja voit olla varma, ettet pettymään kotona kuiviin, kirpeisiin tai mauttomiin hedelmiin.
1. Tarkkaile appelsiinin painoa
Appelsiinin paino voi paljastaa sen, kuinka mehukas appelsiini on. Erityisen mehukkaat appelsiinit eivät ole kevyimmästä päästä. Tästä syystä hedelmäosastolla kannattaa rohkeasti punnita appelsiineja käsin, jotta mukaan tarttuisi mahdollisimman mehukkaita yksilöitä.
2. Tunnustele hedelmän pintaa
Kuiva appelsiinin hedelmäliha on irronnut kuorista, on appelsiini usein kuiva. Tämän vuoksi tunnustelemalla hedelmän pintaa kannattaa selvittää, irtoaako kuori hedelmälihasta.
3. Tuoksuuko appelsiini?
Mehukas appelsiini tuoksuu raikkaalta. Erityisen mehukkaan tuoksu pääsee myös kuoren läpi ja tästä syystä appelsiini kannattaa valita raikkaan tuoksun perusteella.
Lähde: alltommat
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa