Kiinalaisravintola vaalii tiukkaa kuria: Rankaisee tarjoilijoita laiskottelusta

Ravintola annos ruoka
Shutterstock

Michelin-tähdellä tunnustettu kiinalaisravintola niittää maailmalla huomiota aivan toisesta syystä kuin ensiluokkaisten annostensa vuoksi.

Hong Kongissa sijaitsevassa Lei Gardenissa tarjoilijoille pidetään yllä hämmästyttävän kovaa kuria. Henkilökuntaa sakotetaan yli kahdestakymmenestä rikkeestä, joihin työaikana ei ole sallittua sortua.

Haukottelu, venyttelu, kiroilu ja pelleily kielletty!

Lei Garden niittää epämieluisaa huomiota, sillä ravintolan työntekijöilleen asettamat tarkat vaatimukset ovat kantautuneet suuren yleisön korviin. Tiukkojen sääntöjen tueksi ravintolan johto on ottanut tavaksi peräti sakottaa työntekijöitään.

Työntekijöille annettujen ohjeiden mukaan muun muassa haukottelu, venyttely, kiroilu ja kaikenlainen leikkimielinen pelleily on työaikana kielletty. Työntekijöille on annettu niin ikään tiukat ohjeet aikataulujen noudattamisesta ja huolellisuudesta – ja näidenkin noudattamista valvotaan sakon uhalla. Kaiken kaikkiaan mahdollisia rikkeitä on kirjattu ylös 23. Mikäli esimiehille jää kiinni näiden sääntöjen rikkomisesta, joutuu kuittaamaan hieman yli kahden euron sakon.

The South China Morning Post -lehden mukaan ravintolan tapa sakottaa työntekijöitään on laitonta ja käytännöstä voi seurata ravintolan johdolle jopa tuntuvia rangaistuksia, mikäli asiaa joudutaan puimaan oikeusistuimessa.

Lähde: Grubstreet

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.