Kevyt ja proteiinipitoinen aamupala – näin munakas kannattaa valmistaa

shutterstock_350153795
Munakkaasta saa kevyemmän käyttämällä vain kananmunan valkuaiset. Shutterstock

Aamupalan on hyvä olla monipuolinen ja ravitseva. Herkullinen aamupala on mahdollista tehdä myös vähäkalorisena sekä runsaasti proteiinia sisältävänä.

Rakastatko fetaa ja pinaattia? Tällä reseptillä valmistat herkullisen munakkaan aamupalaksi. Resepti on maukas, mutta myös vähäkalorinen. Ideana on, että munakkaaseen käytetään vain kananmunan valkuaiset. Pinaatti ja valkuaiset takaavat sen, että munakkaassa on proteiinia yli 20 grammaa.

Munakas valkuaisista

2 rkl oliiviöljyä

1 punainen paprika

1 vihreä paprika

¼ sipuli

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

8 kananmunan valkuaista

1,2 dl fetajuustoa murennettuna

4,8 dl tuoretta pinaattia

Lämmitä paistinpannu (painava) liedellä ja lisää oliiviöljy. Paista sipuleita ja paprikoita, kunnes ne ovat pehmenneet. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada valkuaiset pannulle ja paista noin 3 minuuttia. Ripottele päälle fetajuusto ja pinaatti.

Laita paistinpannu uuniin ja paista peitettynä 200 asteessa noin 8–10 minuuttia.

Irrota reunat lastalla ja kaada munakas lautaselle.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.