Kevyempi vaihtoehto: Näin yhdistät oluen jouluruoan kanssa
![Copyright: Shutterstock. Joulu olut](https://im.mtvuutiset.fi/image/4624888/landscape16_9/1000/562/c4730e232f40cd698f4dfaa5939af090/Tx/joulu-olut.jpg)
Olut kruunaa perinteisen suomalaisen joulupöydän.
Olut sopii hyvin yhteen suomalaisen joulupöydän perinteisten ruokien kanssa. Olut on kuulunut suomalaisten joulupöytään jo vuosisatoja. Olut onkin varma juomavalinta läpi aterian. Panimoliiton 2014 teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan suomalaisista yli puolella (59 %) on olutta tarjolla joulupöydässä. Reilu kolmannes (36 %) vastaajista sanoo, ettei olut kuulu heidän joulupöytäänsä.
Miten oluen voi yhdistää jouluruoan kanssa?
Monet suomalaisen joulupöydän ruoat ovat sellaisia, joiden kanssa olut sopii mainiosti yhteen. Oluen ystävä voi valita erilaisia oluita kaikille jouluaterian ruokalajeille. Kotimaisten oluiden kirjo on nykyään laaja ja monipuolinen. Vaikka Suomessa oluella on pitkät perinteet, olutkulttuurin monipuolistuminen alkoi vasta 1990-luvun puolivälissä, kun Suomi liittyi EU:n jäseneksi ja Alkon sääntely oluenvalmistuksesta loppui.
Useat suomalaisen joulupöydän ruokalajit ovat hyvin vaativia juomavalinnan suhteen. Lasimestarin silli, erilaiset maustesilakat, mäti ja graavilohi täydentyvät mainiosti raikkaalla oluella ryyditettynä. Kalapöydän makuhaasteiden kanssa vehnäolut toimii parhaiten. Joulupöytään voi valita erityisesti kauteen sopivia tummia ja maltaisia jouluoluita.
Kevyt vaihtoehto joulupöytään – nauti kohtuudella
Olut on alkoholipitoisuudeltaan mieto ja vähäkalorinen alkoholijuoma. Sitä kannattaa kuitenkin muistaa nauttia vain kohtuudella.
– Olutta voi suositella joulupöytään myös matalan alkoholipitoisuutensa vuoksi. Matalan alkoholipitoisuutensa ansiosta olut on myös kevyt alkoholijuoma. Alkoholinkäytössä tulee aina muistaa kohtuus, toteaa Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa.
Lähde: Panimoliitto
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka