Kevyempi vaihtoehto: Näin yhdistät oluen jouluruoan kanssa

Joulu olut
Shutterstock

Olut kruunaa perinteisen suomalaisen joulupöydän.

Olut sopii hyvin yhteen suomalaisen joulupöydän perinteisten ruokien kanssa. Olut on kuulunut suomalaisten joulupöytään jo vuosisatoja. Olut onkin varma juomavalinta läpi aterian. Panimoliiton 2014 teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan suomalaisista yli puolella (59 %) on olutta tarjolla joulupöydässä. Reilu kolmannes (36 %) vastaajista sanoo, ettei olut kuulu heidän joulupöytäänsä.

Miten oluen voi yhdistää jouluruoan kanssa?

Monet suomalaisen joulupöydän ruoat ovat sellaisia, joiden kanssa olut sopii mainiosti yhteen. Oluen ystävä voi valita erilaisia oluita kaikille jouluaterian ruokalajeille. Kotimaisten oluiden kirjo on nykyään laaja ja monipuolinen. Vaikka Suomessa oluella on pitkät perinteet, olutkulttuurin monipuolistuminen alkoi vasta 1990-luvun puolivälissä, kun Suomi liittyi EU:n jäseneksi ja Alkon sääntely oluenvalmistuksesta loppui.

Useat suomalaisen joulupöydän ruokalajit ovat hyvin vaativia juomavalinnan suhteen. Lasimestarin silli, erilaiset maustesilakat, mäti ja graavilohi täydentyvät mainiosti raikkaalla oluella ryyditettynä. Kalapöydän makuhaasteiden kanssa vehnäolut toimii parhaiten. Joulupöytään voi valita erityisesti kauteen sopivia tummia ja maltaisia jouluoluita.

Kevyt vaihtoehto joulupöytään – nauti kohtuudella

Olut on alkoholipitoisuudeltaan mieto ja vähäkalorinen alkoholijuoma. Sitä kannattaa kuitenkin muistaa nauttia vain kohtuudella.

– Olutta voi suositella joulupöytään myös matalan alkoholipitoisuutensa vuoksi. Matalan alkoholipitoisuutensa ansiosta olut on myös kevyt alkoholijuoma. Alkoholinkäytössä tulee aina muistaa kohtuus, toteaa Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa.

Lähde: Panimoliitto

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja