Kevään paras pasta! Oletko jo kokeillut?

pasta_primavera
Pasta Primavera on helppo ja nopea parsaherkku. MTV

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen juhlisti parsakauden alkamista valmistamalla keväisen vihreää Pasta Primaveraa. Helppo parsaherkku valmistuu käden käänteessä arkipäivänäkin.

Eteläamerikkalaista tuontiparsaa on ollut saatavilla lähes ympäri vuoden, mutta koska parsa on parhaimmillaan mahdollisimman pian poimimisen jälkeen, moni aloittaa parsakauden vasta, kun saatavilla on eurooppalaista parsaa. Niin tekee myös Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen.

– Eurooppalaiset parsat saapuivat juuri kauppoihin ja itse pidän sääntönä aloittaa kausi vasta sitten. Joskus en malta, mutta yritän, Kinnunen kirjoittaa blogissaan.

Parsakauden alkamisen kunniaksi hän valmisti raikasta Pasta Primaveraa, johon vihreyttä tuovat parsan lisäksi herneet, kevätsipuli ja persilja. Mehevyyttä pastaan saatiin ranskankermasta ja sävyä sitruunasta.

Ruokaisamman version pastasta saa sitruunalla maustetusta broilerifileestä.

– Tämä ruoka valmistuu nopeasti, mutta vaatii pastan kiehuessa aktiivista otetta. Yritä saada kaikki kypsäksi samalla hetkellä ja varo, ettei pasta tai parsa mene ylikypsäksi. Jätä mielummin pasta hiukan alikypsäksi ja anna kypsyä minuutin verran kaadettuasi kuuman kastikkeen sekaan, Kinnunen vinkkaa.

Katso Pasta Primaveran ohje Sivumakuja-blogista!

0:30

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja