Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevään paras pasta! Oletko jo kokeillut?

Pasta Primavera on helppo ja nopea parsaherkku.
Pasta Primavera on helppo ja nopea parsaherkku.MTV
Julkaistu 08.04.2016 11:55

MTV LIFESTYLE

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen juhlisti parsakauden alkamista valmistamalla keväisen vihreää Pasta Primaveraa. Helppo parsaherkku valmistuu käden käänteessä arkipäivänäkin.

Eteläamerikkalaista tuontiparsaa on ollut saatavilla lähes ympäri vuoden, mutta koska parsa on parhaimmillaan mahdollisimman pian poimimisen jälkeen, moni aloittaa parsakauden vasta, kun saatavilla on eurooppalaista parsaa. Niin tekee myös Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen.

– Eurooppalaiset parsat saapuivat juuri kauppoihin ja itse pidän sääntönä aloittaa kausi vasta sitten. Joskus en malta, mutta yritän, Kinnunen kirjoittaa blogissaan.

Parsakauden alkamisen kunniaksi hän valmisti raikasta Pasta Primaveraa, johon vihreyttä tuovat parsan lisäksi herneet, kevätsipuli ja persilja. Mehevyyttä pastaan saatiin ranskankermasta ja sävyä sitruunasta.

Ruokaisamman version pastasta saa sitruunalla maustetusta broilerifileestä.

– Tämä ruoka valmistuu nopeasti, mutta vaatii pastan kiehuessa aktiivista otetta. Yritä saada kaikki kypsäksi samalla hetkellä ja varo, ettei pasta tai parsa mene ylikypsäksi. Jätä mielummin pasta hiukan alikypsäksi ja anna kypsyä minuutin verran kaadettuasi kuuman kastikkeen sekaan, Kinnunen vinkkaa.

Katso Pasta Primaveran ohje Sivumakuja-blogista!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Pitääkö parsa kuoria? Moni sortuu yleiseen virheeseenParas tapa parsan kypsentämiseen! Parsanviljelijä Virpin kikka parantaa makuaYlivoimainen niksi parsan valmistukseen – testaa Virpin taktiikkaa: Parantaa makua huomattavasti!Mestarikokki Harri Syrjäsen vinkit kevään herkullisimpiin parsoihin – ”täydellinen vappubrunssille”Vuoden luomukokki paljastaa salaisen parsaniksinsä: Älä missään tapauksessa valmista näin!Täydelliset valmistustavat parsalle – ei kannatakaan keittää!
PastaParsaSivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"