Kevään paras pasta! Oletko jo kokeillut?
Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen juhlisti parsakauden alkamista valmistamalla keväisen vihreää Pasta Primaveraa. Helppo parsaherkku valmistuu käden käänteessä arkipäivänäkin.
Eteläamerikkalaista tuontiparsaa on ollut saatavilla lähes ympäri vuoden, mutta koska parsa on parhaimmillaan mahdollisimman pian poimimisen jälkeen, moni aloittaa parsakauden vasta, kun saatavilla on eurooppalaista parsaa. Niin tekee myös Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen.
– Eurooppalaiset parsat saapuivat juuri kauppoihin ja itse pidän sääntönä aloittaa kausi vasta sitten. Joskus en malta, mutta yritän, Kinnunen kirjoittaa blogissaan.
Parsakauden alkamisen kunniaksi hän valmisti raikasta Pasta Primaveraa, johon vihreyttä tuovat parsan lisäksi herneet, kevätsipuli ja persilja. Mehevyyttä pastaan saatiin ranskankermasta ja sävyä sitruunasta.
Ruokaisamman version pastasta saa sitruunalla maustetusta broilerifileestä.
– Tämä ruoka valmistuu nopeasti, mutta vaatii pastan kiehuessa aktiivista otetta. Yritä saada kaikki kypsäksi samalla hetkellä ja varo, ettei pasta tai parsa mene ylikypsäksi. Jätä mielummin pasta hiukan alikypsäksi ja anna kypsyä minuutin verran kaadettuasi kuuman kastikkeen sekaan, Kinnunen vinkkaa.
Katso Pasta Primaveran ohje Sivumakuja-blogista!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje