Kevään ykkösraaka-aineita minulle ovat parsa ja latva-artisokka. On ärsyttävää, miten paljon kokkailua tarvitaan, jotta pääsen maun hyvyydessä samaan, mitä yksinkertaisesti kypsennettynä molemmat edustavat. Sama pätee myöhemmin kesällä useaan sesongin kasvikseen. Tällä kertaa tein parsasta bulguri-pohjaisen ruoan, joka toimii niin lisukkeena, alkuruokana kuin pääruokanakin. Otin varaslähdön herneisiin ja lisäsin mukaan pilkottuja sokeriherneen palkoja. Yhdessä sitruunan kera annos on täynnä kevään raikkaita makuja. Nautitaan viileänä tai huoneenlämpöisenä.
HUOM! Luomusitruuna ei ole aivan välttämätön, mutta erittäin suositeltava, koska sen kuori raastetaan eikä luomuversiossa siihen ole kertynyt torjunta-aineita. Jos käytät muuta kuin luomua, pese ja hinkaa hedelmää niin pirusti.
HUOM 2! Katso myös muut parsareseptit!
Parsa-sokeriherne-bulgurisalaatti
2-4 hlölle
1 nippu parsaa
150 g sokeriherneenpalkoja
2 dl bulguria

