Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevään makuja - Parsa-sokeriherne-bulgurisalaatti

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 02.04.2014 08:00

Kevään ykkösraaka-aineita minulle ovat parsa ja latva-artisokka. On ärsyttävää, miten paljon kokkailua tarvitaan, jotta pääsen maun hyvyydessä samaan, mitä yksinkertaisesti kypsennettynä molemmat edustavat. Sama pätee myöhemmin kesällä useaan sesongin kasvikseen. Tällä kertaa tein parsasta bulguri-pohjaisen ruoan, joka toimii niin lisukkeena, alkuruokana kuin pääruokanakin. Otin varaslähdön herneisiin ja lisäsin mukaan pilkottuja sokeriherneen palkoja. Yhdessä sitruunan kera annos on täynnä kevään raikkaita makuja. Nautitaan viileänä tai huoneenlämpöisenä.

HUOM! Luomusitruuna ei ole aivan välttämätön, mutta erittäin suositeltava, koska sen kuori raastetaan eikä luomuversiossa siihen ole kertynyt torjunta-aineita. Jos käytät muuta kuin luomua, pese ja hinkaa hedelmää niin pirusti.

HUOM 2! Katso myös muut parsareseptit! 

Parsa-sokeriherne-bulgurisalaatti

2-4 hlölle

1 nippu parsaa

150 g sokeriherneenpalkoja

2 dl bulguria

4 dl vettä (tai pakkauksen ohjeen mukaan)

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 luomusitruunan kuori raastettuna

1 luomusitruunan mehu

kourallinen tuoreyrttejä hienonnettuna (esim. minttua, oreganoa, timjamia)

0,5 dl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Katkaise parsojen puinen osa taittamalla päästä varovasti. Kuori parsojen sileä osa. Leikkaa tangot n. 3 cm palasiksi viistosti. Keitä ensin bulguri kypsäksi joko suolatussa vedessä tai kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Laita kypsä bulguri jäähtymään. Kuumenna iso paistinpannu keskilämmölle. Lorauta pohjalle n. 2 rkl oliiviöljyä paista parsaa ja sokeriherneitä miedohkolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli, mausta suolalla ja pippurilla ja paista vielä muutama minuutti. Parsan ja sokeriherneiden tulee olla pinnalta pehmeitä, mutta sisältä vielä rapsakoita. Sellaisia mukavasti syötäviä. Anna seoksen hiukan jäähtyä. Yhdistä seos bulguriin. Sekoita mukaan loput oliiviöljystä, sitruunankuoriraaste sekä sitruunamehu. Lisää mukaan yrtit ja sekoita. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Tuoretomaattikeitto katkaravuillaLahmacun-vegeburgeriSavulohi-piparjuuri-parsarisottoKasvis-pho eli vietnamilainen nuudelikeitto (vegaaninen)Grillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdelläPasta Primavera - kevään vihreät maut
bulgurkasvisruokakevätparsareseptisalaatti
MTV Oy, All rights reserved