Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ketsuppiakin voi valmistaa itse – katso resepti

Julkaistu 21.04.2015 22:04

MTV LIFESTYLE

Ketsuppipullo on suomalaiskeittiöiden vakiovaruste, jonka tulee usein ostettua kaupasta valmiina. Mitä jos valmistaisit ketsuppia ensi kerralla itse?

VINKKI! Jos kaipaat ketsuppiin potkua, voi sen joukkoon sekoittaa hieman cayennepippuria.

Etenkin ketsuppien korkea sokeripitoisuus voi saada pakkausselostetta lukevan järkyttymään. Valmistamalla ketsupin itse voi varmistua siitä, mitä se todella sisältää – ja kuinka paljon. Mitt Kök -sivuston ketsuppireseptiin ei kuulu sokeria lainkaan, vaan ketsuppi makeutetaan hunajalla tai siirapilla.

Kotitekoinen ketsuppi

1 kg tomaatteja tai 2 purkkia paseerattua tai murskattua tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl sinappijauhetta
0,5 dl vaaleaa tai punaista viinietikkaa
0,75 dl siirappia tai hunajaa
1 tl suolaa
0,5 tl fenkolinsiemeniä
6 neilikkaa
3 mustapippuria
2 laakerinlehteä

Kiehauta vesi kattilassa. Keitä tomaatteja vedessä niin kauan, kunnes niihin tulee halkeamia.

Valuta tomaatit, kuori ne ja hienonna ne karkeaksi hakkeeksi.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon laakerinlehdet, mustapippuri ja neilikka suodatinpussissa.

Sekoita kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa ja anna seoksen kiehua puoli tuntia.

Sekoittele seosta silloin tällöin. Tuoreista tomaateista valmistettu ketsuppi voi valmistua hieman hitaammin. Ota seoksen joukosta pois laakerinlehdet, mustapippuri ja neilikka.

Sekoita ketsuppia niin kauan, että siitä tulee tasaista. Mausta maun mukaan. Jos ketsuppi on liian vetistä, hauduta, kunnes neste on riittävän paksua.

Kaada ketsuppi tiiviin siivilän lävitse.

Kaada ketsuppi steriloituihin pulloihin tai tölkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Lähde: Mitt Kök

Lisää aiheesta:

Sydänsimpukat papujen ja fenkolin keraOle tarkkana ruokakaupan lihaosastolla – Kari Aihinen paljastaa, mistä tunnistaa herkullisimmat tuotteet: "Saa parhaimmat maut irti"Lihapullat osa 21: Lammaspullat aprikoosilla ja fenkolinsiemenillä"Muistuttaa hämmästyttävän paljon mehevää kanaa" – näin et varmasti ole kypsentänyt avokadoa!Korealaista katuruokaa kotona – tätä viikonloppuherkkua on pakko kokeilla!Uskomaton resepti: Maistaisitko sinä "pekonihilloa"?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • Eilen09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • Eilen07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!