Ketsuppipullo on suomalaiskeittiöiden vakiovaruste, jonka tulee usein ostettua kaupasta valmiina. Mitä jos valmistaisit ketsuppia ensi kerralla itse?
VINKKI! Jos kaipaat ketsuppiin potkua, voi sen joukkoon sekoittaa hieman cayennepippuria.
Etenkin ketsuppien korkea sokeripitoisuus voi saada pakkausselostetta lukevan järkyttymään. Valmistamalla ketsupin itse voi varmistua siitä, mitä se todella sisältää – ja kuinka paljon. Mitt Kök -sivuston ketsuppireseptiin ei kuulu sokeria lainkaan, vaan ketsuppi makeutetaan hunajalla tai siirapilla.
Kotitekoinen ketsuppi
1 kg tomaatteja tai 2 purkkia paseerattua tai murskattua tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl sinappijauhetta
0,5 dl vaaleaa tai punaista viinietikkaa
0,75 dl siirappia tai hunajaa
1 tl suolaa
0,5 tl fenkolinsiemeniä
6 neilikkaa
3 mustapippuria
2 laakerinlehteä
Kiehauta vesi kattilassa. Keitä tomaatteja vedessä niin kauan, kunnes niihin tulee halkeamia.
Valuta tomaatit, kuori ne ja hienonna ne karkeaksi hakkeeksi.
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon laakerinlehdet, mustapippuri ja neilikka suodatinpussissa.
