Ketsuppiakin voi valmistaa itse – katso resepti
Ketsuppipullo on suomalaiskeittiöiden vakiovaruste, jonka tulee usein ostettua kaupasta valmiina. Mitä jos valmistaisit ketsuppia ensi kerralla itse?
VINKKI! Jos kaipaat ketsuppiin potkua, voi sen joukkoon sekoittaa hieman cayennepippuria.
Etenkin ketsuppien korkea sokeripitoisuus voi saada pakkausselostetta lukevan järkyttymään. Valmistamalla ketsupin itse voi varmistua siitä, mitä se todella sisältää – ja kuinka paljon. Mitt Kök -sivuston ketsuppireseptiin ei kuulu sokeria lainkaan, vaan ketsuppi makeutetaan hunajalla tai siirapilla.
Kotitekoinen ketsuppi
1 kg tomaatteja tai 2 purkkia paseerattua tai murskattua tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl sinappijauhetta
0,5 dl vaaleaa tai punaista viinietikkaa
0,75 dl siirappia tai hunajaa
1 tl suolaa
0,5 tl fenkolinsiemeniä
6 neilikkaa
3 mustapippuria
2 laakerinlehteä
Kiehauta vesi kattilassa. Keitä tomaatteja vedessä niin kauan, kunnes niihin tulee halkeamia.
Valuta tomaatit, kuori ne ja hienonna ne karkeaksi hakkeeksi.
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon laakerinlehdet, mustapippuri ja neilikka suodatinpussissa.
Sekoita kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa ja anna seoksen kiehua puoli tuntia.
Sekoittele seosta silloin tällöin. Tuoreista tomaateista valmistettu ketsuppi voi valmistua hieman hitaammin. Ota seoksen joukosta pois laakerinlehdet, mustapippuri ja neilikka.
Sekoita ketsuppia niin kauan, että siitä tulee tasaista. Mausta maun mukaan. Jos ketsuppi on liian vetistä, hauduta, kunnes neste on riittävän paksua.
Kaada ketsuppi tiiviin siivilän lävitse.
Kaada ketsuppi steriloituihin pulloihin tai tölkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
Lähde: Mitt Kök
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan