Kesän yllättävin makupari – suomalainen superherkku on täydellinen grillilihan kumppani

mustikka_liha
Marjat eivät sovellu ainoastaan makeisiin jälkiruokiin, vaan maistuvat myös suolaisissa ruoissa. Shutterstock

Suomalainen supermarja, mustikka, sopii erinomaisesti niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Tämä herkullinen mustikkaketsuppi kruunaa mehevän grillilihan.

Monet käyttävät mustikkaa ainoastaan makeisiin ruokiin, mutta sen ainutlaatuinen maku sopii erinomaisesti myös suolaisten makujen kumppaniksi.

Sopii niin salaatteihin kuin lämpimiinkin ruokiin

Tänä kesänä mustikoita tullaan saamaan runsaasti, joten niitä kannattaa hyödyntää monipuolisesti kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Kokeile lisätä marjoja esimerkiksi salaattiin raikkaan kurkun ja suolaisen fetajuuston makupariksi.

Mustikat sopivat erinomaisesti yhteen myös rosmariinin, kookoksen ja balsamicon kanssa. Marjat tuovat lautaselle sekä täyteläistä makua, kaunista väriä että aavistuksen makeutta.

Tämä helppo suolaisen makea mustikkaketsuppi sopii erinomaisesti grillatun lihan, kuten broilerin kumppaniksi. Kokeile ja ylläty!

Mustikkaketsuppi

3 dl mustikoita
1,5 dl hienonnettua sipulia
¾ dl riisiviinietikkaa
¼ dl tummaa sokeria
½ tl suolaa
1 rkl raastettua inkivääriä 

Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta 15–20 minuutin ajan. Aja jäähtynyt kastike tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarjoile kylmänä grilliruoan lisukkeena. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat