Kesän yllättävin makupari – suomalainen superherkku on täydellinen grillilihan kumppani
Suomalainen supermarja, mustikka, sopii erinomaisesti niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Tämä herkullinen mustikkaketsuppi kruunaa mehevän grillilihan.
Monet käyttävät mustikkaa ainoastaan makeisiin ruokiin, mutta sen ainutlaatuinen maku sopii erinomaisesti myös suolaisten makujen kumppaniksi.
Sopii niin salaatteihin kuin lämpimiinkin ruokiin
Tänä kesänä mustikoita tullaan saamaan runsaasti, joten niitä kannattaa hyödyntää monipuolisesti kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Kokeile lisätä marjoja esimerkiksi salaattiin raikkaan kurkun ja suolaisen fetajuuston makupariksi.
Mustikat sopivat erinomaisesti yhteen myös rosmariinin, kookoksen ja balsamicon kanssa. Marjat tuovat lautaselle sekä täyteläistä makua, kaunista väriä että aavistuksen makeutta.
Tämä helppo suolaisen makea mustikkaketsuppi sopii erinomaisesti grillatun lihan, kuten broilerin kumppaniksi. Kokeile ja ylläty!
Mustikkaketsuppi
3 dl mustikoita
1,5 dl hienonnettua sipulia
¾ dl riisiviinietikkaa
¼ dl tummaa sokeria
½ tl suolaa
1 rkl raastettua inkivääriä
Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta 15–20 minuutin ajan. Aja jäähtynyt kastike tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarjoile kylmänä grilliruoan lisukkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti