Kesän uutuusmakkarat MTV:n makutestissä: "Kiinteä grillikyrsä"
MTV Makuja maisteli grillikauden kynnyksellä uutuusmakkarat. Sokkona makkarauutuuksia maistellut raati ei innostunut kasvispitoisemmasta makkarasta eikä kanavaihtoehdoista.
Kesähelteiden viimein lähestyessä ja grillikauden virallisten avajaisten ollessa monella takapihalla jo suoritettu, Makuja.fi -sivusto päätti testata kesän 2017 grillimakkarauutuudet.
Lue täältä, miten suomalaisten makkaramaku vuosien varrella on muuttunut.
Testiryhmä maistoi sokkona 11 uutta grilliin sopivaa tuttavuutta. Joukossa oli maustettuja, kanasta valmistettuja ja porkkanaa sisältävää makkaraa.
Raati pisteytti makkarat arvosanoilla 1–10. Pisteet laskettiin yhteen, jolloin raadin suosikiksi paljastui Snellmanin lisäaineeton Chipotle grillimakkara. Sen jälkeen pisteitä jaettiin melko tasaisesti. Makutestissä hännille jäivät selvästi porsasta ja porkkanaa saman verran sisältävä uusi Popo-tuoteperheen grilliherkku sekä kanasta valmistetut makkarat.
Snellman All natural Chipotle grillimakkara
YHTEISPISTEET: 7,6
– Rasvainen ja liian suolainen.
– Äärettömän hyvä tulisen ystäville.
– Hyvän tulinen.
– Tulinen, mutta hyvä! Kivan pieni.
– Suolainen. Maistuu samalta kuin numero 10. Mausteinen.
Atria Wilhelm Tumma Mallas grillimakkara
YHTEISPISTEET: 7,4
– Ulkonäkö ei houkuta, mutta maultaan maukas. Sopivasti makua.
– Erikoinen, mutta äärettömän hyvä.
– Hyvä. Lihaisan makuinen.
– Joku uusi ja hyvä mauste.
– Epämiellyttävän näköinen. Maku ok, syö mielellään.
Snellman All natural Merguez grillimakkara
YHTEISPISTEET: 7,4
– Täyteläinen, mutta maultaan liian suolainen.
– Suolainen, herättää janonystyrät.
– Rasvainen.
– Hyvä maku. Kiva koostumus. Hyvä koko.
– Grillimestarin polttama.
HK Maakarit Katalonian Carlos
YHTEISPISTEET: 7,3
– Lihaisa, sopivan mausteinen. Tosin vähän liian suolainen.
– Lievä tulisuus.
– Hyvä tulisuus.
– Tosi hyvä. Lihaisa. Vähän tulinen.
– Mausteinen, maukas.
Snellman All natural Chorizo grillimakkara
YHTEISPISTEET: 7,1
– Mausteinen, sopivasti potkua. Out sivumaku.
– Pieni tulisuus. Varmasti hyvää munakkassa.
– Suolainen. Pieni tulisuus.
– Hyvä. Hauska koostumus. Kivan pieni.
– Mausteinen, suolainen. Ihan ok pikkunakki.
Atria Wilhelm ChiliBean grillimakkara
YHTEISPISTEET: 6,25
– Mausteinen. Sopivasti chiliä, mutta liian suolainen.
– Hieman oudon makuinen chilimakkara.
– Mausteinen. Outo.
– Chilikyrsä. Parempiakin syöty.
Atria Wilhelm Kukko Broilerigrillimakkara
YHTEISPISTEET: 5
– Inhottava koostumus. Mauton.
– Huono suutuntuma. Jäykkä ja jauhoinen.
– Hyvä. Normimakkara. Lihaisa.
– Kunnon lihamakkara ainakin koostumukseltaan.
– Kiinteä grillikyrsä. Kuminen koostumus.
Snellman All natural Salsiccia grillimakkara
YHTEISPISTEET: 4,6
– Vähän mausteisuutta. Outo maku.
– En tykkää, outo maku.
– Hirveän suolainen.
– Erikoinen maku, joku yrtti?
– Rasvainen.
Kariniemen Kananpojan grillimakkara tomaatti & mozzarella
YHTEISPISTEET: 4,6
– Kuiva. Mauton.
– Vähän mauton. Lievästi tulinen.
– Hieman mauton.
– Lihaisa, hyvä maku.
– Outo. Kalkkunaa?
Kariniemen Kananpojan grillimakkara valkosipulivoi-persilja
YHTEISPISTEET: 3,8
– Limainen. Outo maku.
– Outo, yrttinen maku.
– Outo. Mauton.
– Löysä ja mauton.
– Mauton kasvimakkara.
HK Camping PoPo® porsas-porkkana grillimakkara
YHTEISPISTEET: 3,8
– Yllättävä maku, porkkana erottuu.
– Perus jauhomakkara.
– Huono. Jauhoinen.
– Porkkanan värinen. Tosi jauhoinen. Ei maistu miltään.
– Perus grillikyrsä, mössöinen. Oranssi.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan