Kesän huikeimmat makuyhdistelmät – tämä yllättävä raaka-aine maistuu mansikoiden kanssa

shutterstock_277926290 (1)
Shutterstock

Oletko tullut ajatelleeksi, että parmesanjuusto maistuu erityisen hyvältä mansikoiden seurana, tai oletko maistanut yhdessä vesimelonia ja fetajuustoa? Poimi vinkit aivan uusiin makupareihin!

Kesällä ruokakaupoissa ja toreilla on tarjolla erityisen paljon tuoreita raaka-aineita, jotka maistuvat lämpimällä säällä. Älä kuitenkaan kangistu turhaan kaavoihin, vaan kokeile aivan uusia makuyhdistelmiä ja ylläty!

Parmesanjuusto ja mansikat

Mansikat ovat monelle suomalaiselle kesän ykkösherkku, jota tulee usein syötyä sekä ihan sellaisenaan että esimerkiksi vaniljajäätelön seurana. Tänä kesänä mansikoita kannattaa maistella parmesanjuuston seurana, sillä nämä kaksi raaka-ainetta sopivat uskomattoman hyvin yhteen. Mansikan makeus ja parmesanjuuston omintakeinen, voimakas maku tukevat toisiaan erinomaisen hyvin joko sellaisenaan tai osana raikasta, balsamiviinietikalla maustettua salaattia.

Kookos ja valkosipuli

Tropiikista tuttu kookos saa yllättäen lisämakua suomalaisten suosikkimausteesta, valkosipulista. Kookoksen maku nousee uuteen ulottuvuuteen, kun sen yhdistää voimakkaan valkosipulin kanssa. Tämä makuyhdistelmä sopii erityisen hyvin esimerkiksi katkarapujen marinadiin.

Lime ja minttu

Limeä ja minttua käytetään kumpaakin usein erillisinä mausteina, mutta yhdessä ne luovat uskomattoman hyvän makuparin. Jos ruokaan kuin ruokaan kaipaa raikastusta, kannattaa tätä makuparia hyödyntää esimerkiksi marinadissa.

Pistaasit ja aprikoosi

Maultaan hienostuneet ja makeat aprikoosit ovat kesällä parhaimmillaan. Niiden erityislaatuinen maku sopii hyvin etenkin suolaisten pistaasipähkinöiden kanssa. Tämä makupari toimii sellaisenaan pikkunaposteltavan muodossa, kun viipaloituja aprikooseja herkuttelee samassa suupalassa suolattujen pistaasien kanssa.

Vesimeloni ja fetajuusto

Kesän kenties kevein, mutta makein herkku, vesimeloni, muodostaa uskomattoman hyvän makuparin fetajuuston kanssa. Tämä makupari maistuu hyvältä esimerkiksi osana suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä maustettua salaattia.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.