Mainos
Mainos

Kesän 2016 jäätelöuutuudet julki: Banaani-suklaa-Pingviini, Puffet Appelsiini ja Oreo-irtojäätelöä – katso koko lista!

Kauppojen pakastealtaat täyttyvät jälleen jäätelöistä, kun vanhat suosikit saavat rinnalleen eri valmistajien uutuusjäätelöitä. 

Makuja.fi listasi perinteiseen tapaan kevään ja kesän uutuusjäätelöt. Luvassa on jälleen kerran iso kasa maukkaita uutuuksia!

Kolmelta Kaverilta uutuusmakuina mango-appelsiini ja kookos-suklaa

Helsinkiläiseltä Kolmen Kaverin Jäätelöltä on luvassa tänäkin kesänä kaksi uutuusmakua. Laktoosittomana tuotteena lanseerataan raikas kesämaku mango-appelsiini. Kookoksen ystäviä hemmotellaan sen sijaan kookos-suklaajäätelöllä, jossa suklaajäätelö on kuorrutettu kookoskastikkeella sekä suklaapaloilla.

–  Lanseerasimme vastikään pähkinä-kinuskijäätelön, jonka kysyntä on ollut todella kovaa. Siitä on tullut monissa kaupoissa myydyin jäätelömme, Kolmen Kaverin Heikki Huotari kertoo.

Uutuustuotteiden täydellistä makua hiotaan vielä muun muassa kuluttajatestien avulla. Tuotteet ilmestyvät kauppoihin toukokuussa.

Kesän 2016 jäätelöuutuudet:

Kolmen Kaverin Jäätelö:
Mango-appelsiini
Kookos-suklaa

Jymy:
Jymy Sitruuna

Nestlé/Pingviini:
Pingviini banaani-suklaatuutti (laktoositon)
Pingviini Kesätrio (1L)
Pingviini Triotuuttiminipakkaus
Pingviini Iso Sydäntuutti Sitruuna-lakritsi
Pingviini Hurmaava mangopikari
Aino vadelma-suklaa -kotipakkaus
Aino Taika mansikan- ja vaniljan taika -tuutti
Classic maitosuklaa-vadelma
Classic valkosuklaa-mango-passion
Puffet Appelsiini
Marianne-puikkojäätelö
Mövenpick Vanilla dream with caramel
Mövenpick Maple walnut
Mövenpic Dream with almond
Pirulo ananas-omena -mehujää

Unilever/Ingman:
Ingman Hartwall Jaffa (laktoositon)
Ingman Unelma Valkoinen Kuningatar -tuutti (laktoositon)
Ingman Creamy Marenkitoffee -kotipakkaus
Ingman Creamy Vaalea Suklaaunelma
Kingis Nougat
Kingis Minttu (laktoositon)
Kingis Sandwich Kermatoffee
Lipsi Raketti
Calippo Shots Chupa Chups Lemon & Cola
Twister mustaherukka, mansikka ja pehmeä vanilja.
Solero Red Berries -puikko
Solero Exotic (uusi resepti)
Oreo-keksijäätelö
Magnum Double Caramel
Magnum Double Peanut Butter
Magnum Double Mini -monipakkaus
Magnum Honeycomb
Magnum Cookie

Irtojäätelöt:
Carte d’Or Dulce de Leche
Ingman Oreo
Ingman Kahvi
Ingman Hartwall Jaffa
Ingman Pehmyt Duo Vanilja & Mansikka
Ingman Pehmyt Jogurttijäätelö

Pingviiniltä mangouutuuksia

Nestlén Pingviini-brändin alle tulee ensi kesäksi useita uutuustuotteita. Litran pakkauksesta löytyy ensi kesänä Kesätrio, joka sisältää vadelmanmakuista kermajäätelöä, vaniljakermajäätelöä ja mangonmakuista kermajäätelöä.

– Mango tuntuu olevan tänä vuonna hyvin trendikäs maku. Triot ovat etenkin lapsiperheiden himoitsemia tuotteita, koska niistä löytyy kaikille oma maku, kertoo Suomen Nestlé Jäätelöiden markkinointijohtaja Anita Storgård

Kesätrion lisäksi kauppoihin tulee laktoositon triotuuttiminipakkaus, jonka tuuteissa on laktoositonta vanilja- ja mansikkakermajäätelöä, suklaakastiketta ja suklaaströsseliä.

Isojen sydäntuuttien sarja täydentyy Storgårdin mukaan sitruuna-lakutuutilla, joka koostuu sitruunanmakuisesta kermajäätelöstä ja lakritsisydämestä.

Normaalikokoisten tuuttien ystäviä hemmotellaan laktoosittomalla Pingviini banaani-suklaatuutilla.

Pingviini Hurmaava -pikareihin tulee uutuutena mangopikari, jossa on vaniljakermajäätelöä, mangokastiketta ja päällä mangonpaloja. Lisäksi jo tutut kinuski- ja suklaavariantit muuttuvat laktoosittomiksi.

Aino täydentyy vadelma-suklaalla


Aino-jäätelöt saavat joukkoonsa perinteisen jälkiruokamaun, vadelma-suklaan, joka sisältää vadelmajäätelöä, suklaajäätelöä, suklaakastiketta ja vadelmanpaloja.

Aino Taika-tuuttien valikoima puolestaan täydentyy mansikan ja vaniljan taika -tuutilla, joka sisältää mansikkakermajäätelöä, vaniljakermajäätelöä, mansikkahippuja ja suklaakastiketta. 

Classic-yllätyksenä uudenlainen tuplakuorrutepuikko

Classicin osalta kauppoihin ilmestyvät täysin uudenlaiset jäätelöpuikot, joiden juju löytyy tuplakuorrutteesta.

– Jäätelön jälkeen on ensin hedelmäinen tai marjainen sorbettikuorrute, jonka päällä on vielä reilu suklaakuorrute. Kysyimme Classicin Facebook-sivuilla, minkä tyyppisiä jäätelöitä kuluttajat haluavat, ja palautteen mukaan kuluttajat kaipasivat jotain marjaista ja hedelmäistä. Uskon, että näitä jäätelöistä tulee hitti, Anita Storgård uskoo. 

Uutuuksista tulee löytymään kahta eri versiota: maitosuklaa-vadelma- ja valkosuklaa-mango-passion.

– Maitosuklaa-vadelmassa on vaniljakermajäätelöä, sorbetinomainen vadelmakuorrute ja päällä maitosuklaakuorrute. Toisessa versiossa on vaniljakermajäätelön päällä mango-passionkuorrute ja päällä valkosuklaakuorrute, Storgård kertoo.

Appelsiini-Puffet, Marianne-puikko ja uusi Pirulo

Fazerin osalta Marianne-tuutti muuttuu Marianne-puikkojäätelöksi. Vain monipakkauksissa myynnissä olleet turkinpippurijäätelöt puolestaan tulevat myyntiin myös yksittäin.

Puffet-perhe täydentyy puolestaan appelsiininmakuisella kermajäätelöllä, jonka päällä on tuttu Puffetin keksi. 

Mövenpickin puikkojäätelöihin tulee kolme uutuutta: vanilla dream with caramel, maple walnut ja dream with almond. Lisäksi 900 millilitran pakkaukset muuttuvat 500 millilitran pakkauksiksi, ja samalla mukaan tulee kaksi uutuutta, aprikoosi ja mansikka.

Pirulo-limonadijääuutuus on ananaksen ja omenanmakuinen limonadijää.

– Kyseessä on siitä hauska tuote, että se näyttää ihan kokonaiselta, kuoritulta ananakselta, Storgård sanoo.

Ingmanilta paljon laktoosittomia uutuuksia

Ingman laajentaa tänä kesänä entisestään laktoosittomien tuotteiden valikoimaa. 

Ingmanin jäätelö ja Hartwall Jaffa yhdistyvät uutuustuotteessa. Uutuus löytyy pakastealtaista niin kotipakkauksena, pikarina, tuuttina, irtojäätelönä kuin jo tuttuna limujäänäkin. Uutuuden makumaailmassa korostuu appelsiinikastike vaniljakermajäätelön säestämänä. Koko tuoteperhe on myös täysin laktoositon.

Ingman laajentaa maukkaiden laktoosittomien Unelma-tuuttien sarjaa Valkoinen Kuningatar -tuutilla ja -monipakkauksella. Valkosuklaanmakuisenkermajäätelön seassa on vadelma-mustikkakastiketta. 

Ingman Creamylta makeaa mahan täydeltä

Tänä vuonna Ingman Creamy tuo jäätelövalikoimaan kaksi uutuutta.

Vähälaktoosinen Ingman Creamy Marenkitoffee on yhdistelmä vanilja- ja toffeekermajäätelöä, toffeekastiketta, toffeenmakuisia suklaalastuja ja pieniä, rapeita marenkeja.Ingman Creamy Vaalea Suklaaunelma on makea uutuus kaikillesuklaajäätelön ystäville. Suklaakermajäätelön, kahden suklaisenkastikkeen ja maitosuklaanmakuisen täytteen luoman kokonaisuudenkruunaa rouheat tummasuklaapalat. Uutuus on myös laktoositon.

Kingis-valikoima täydentyy nougatilla ja laktoosittomalla mintulla

Kuluttajien toiveesta klassikkomaku Kingis Minttu löytyy nyt pakastealtaista laktoosittomana versiona. Uutuutena Kingis-puikkoperheeseen liittyy suomalaisten suosikkimaku, Kingis Nougat, joka koostuu nougatkermajäätelöstä, nougatkuorrutteesta, toffeetäytteestä ja hasselpähkinäkrokantista.

Kingis Sandwich -tuoteperhe laajenee toffeenmakuisella vaihtoehdolla. Kingis Sandwich Kermatoffee ilahduttaa toffeenystäviä, sillä keksien välissä maistuvat toffeekermajäätelö ja täyteläinen toffeetäyte.

Unileverin lastenjäätelöt

Unileverin lapsille tarkoitetuissa utuusjäätelöissä on enintään 110 kilokaloria ja kolme grammaa tyydyttynyttä rasvaa annosta kohden.

Ikisuosikki Lipsin rinnalle tuotu Lipsi Raketti on hauskan muotoinen. Puikko on veikeä yhdistelmä lasten suosikkimakuja: vadelmaa, appelsiinia ja ananasta. Jäätelöaltaan viilein karkkiuutuus Calippo Shots Chupa Chups Lemon & Cola jääkuulamehujäässä yhdistyvät kola ja sitruuna.

Twister on saanut uuden, suomalaiseen makuun sopivan herkullisen maun. Klassikkokääreeseen kätkeytyy väreillä ilotteleva jäätelöpuikko, jossa yhdistyvät mustaherukka, mansikka ja pehmeä vanilja

Perinteinen Solero uudistuu

Uusi Solero Red Berries -puikko on mansikkajäätelön ja vadelmakastikkeen yhdistelmä.

Solero Exotic on saanut uuden reseptin, jonka maun lähteenä ovat vastuullisesti viljellyt hedelmät. Vaniljajäätelön lisäksi tuotteessa on hedelmäkastiketta ja hedelmäsorbettia.

Oreo-keksijäätelöä pakastealtaisiin

Amerikkalaisten ikoninen täytekeksi Oreo rantautui Suomen jäätelöaltaisiin kotipakkauksena viime vuonna.

Nyt tästä legendaarisesta vaniljan ja kaakaonmakuisten keksien yhdistelmästä on mahdollista nauttia myös keksijäätelön muodossa, kun kaakaonmakuiset keksit saavat väliinsä vaniljajäätelöä Oreo-keksin muruilla maustettuna.

Tuplakuorrutusta Magnumin ystäville

Magnum Double -jäätelössä yli puolet jäätelöpuikosta muodostuu herkullisesta tuplakuorrutuksesta. Magnum Double Caramel poikkeaa perinteisestä Magnum-puikosta, sillä kaksinkertaisen kuorrutuksen välissä on vielä erityinen kerros herkullista kinuskikastiketta. Jäätelö sisältää vaniljajäätelöä, kaakaokuorrutetta, maitosuklaata ja kinuskikastiketta. 

Maapähkinävoin ystävien toiveisiin on vastattu tämän kesän Magnum Double Peanut Butter -jäätelön lanseerauksella. Kaakaokuorrutteenalta löytyy maapähkinävoijäätelöä maitosuklaalla jamaapähkinävoikastikkeella kuorrutettuna.

Magnum Double Mini -monipakkauksesta löytyy Double Caramel sekä Double Chocolate minijäätelöitä, joilla saa sammutettua makeannälän. 

Magnum Honeycomb on makea yhdistelmä hunajanmakuista jäätelöä ja sokerirakeita suussa sulavalla maitosuklaakuorrutteella.

Keksin ystäviä hemmotellaan Magnum Cookie -puikolla, jossa keksinmakuinen jäätelö saa seurakseen kaakaokeksinpaloja sekä maitosuklaakuorrutteen. 

Herkullisia irtojäätelöuutuuksia

Carte d’Or toi viime kesänä italialaiset artesaanijäätelöt myös irtojäätelöaltaisiin. Gelateria-tuotesarja täydentyy Carte d’Or Dulce de Leche uutuuden myötä. Täyteläisen kinuskinen uutuus on pehmeää Dulce de Leche -jäätelöä ja Dulce de Leche -kastiketta. 

Tämän kesän Ingman-irtojäätelöuutuudet ovat trendikäs Oreo ja suomalaisten rakastama Kahvi.

Ingmanin tämän kesän pehmeä jäätelöuutuus Pehmyt Duo Vanilja & Mansikka lumoaa klassisella makuyhdistelmällä herkullisessa pehmyt-muodossa. Toinen uutuus on Pehmyt Jogurttijäätelö.

Jymyltä sitruunajäätelöä

Suomisen Maidon jäätelömerkki Jymy tuo markkinoille sitruunajäätelön. 

– Sitruunajäätelö on tehty sisilialaisista luomusitruunoista, ja se on todella raikas ja mukava kesämaku, kertoo Horst Neumann Suomisen Maidosta.

Kermaan ja maitoon tehtyyn sitruunajäätelöön liittyy myös historiallinen elementti.

– Kun italialaiset jäätelömaakarit tulivat Pietarin kautta Suomeen ja Suomessa alettiin ensimmäistä kertaa tehdä jäätelöä, oli makuna nimenomaan sitruuna. 

Jymyn sitruunajäätelö tulee kauppoihin ensi kuun alkupuolella. 

Jymyn pakkauksissa tapahtuu myös pientä uudistusta.

– Puolen litran koko jää, mutta 210 millilitran koko vaihtuu 125-millilitraiseksi, joka on kaikenikäisille sopiva kerta-annos. Jymyjäätelöitä aletaan myös viedä muutamaan maahan kevään aikana, joten uudet pakkaukset ovat monikielisiä. Omistus on kuitenkin edelleen samoissa käsissä ja jäätelöt suomalaisia kuten ennenkin, Neumann toteaa.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja