Kesällä saa nauttia! Herkullinen ja raikas jälkiruoka syntyy viinistä
Kesällä monet kaipaavat raikkaita ja keveitä makuja. Tällä reseptillä raskaskin punaviini muuttuu hetkessä viilentäväksi jälkiruoaksi.
Kesällä nautitaan kevyitä valko- ja roseeviinejä, ja punaviinit jätetään odottamaan pitkää talvea. Kaapin perälle jääneestä viinistä voi kuitenkin valmistaa helposti raikasta jäädykettä.
Kesäisen raikas granita syntyykin punaviinistä ja sitrushedelmien mehuista. Voit nauttia garnitan sellaisenaan tai vaikkapa marjojen ja vaniljajäätelön kera.
Punaviinigranita
200 g sokeria
2 dl vettä
7,5 dl punaviiniä
1 appelsiini
1 sitruuna
Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta noin kolmen minuutin ajan, tai kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Sekoita koko ajan keittämisen aikana. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä.
Lisää viini ja hedelmistä puristetut mehut jäähtyneen siirapin joukkoon.
Kaada seos pakastusta kestävään rasiaan ja laita pakastimeen. Anna jäätyä vähintään neljän tunnin ajan. Sekoita seosta haarukalla muutaman kerran jäätymisen aikaa.
Revi täysin jäätynyt granita haarukalla hileiksi ja tarjoile raikkaana jälkiruokana.
Lähde: Food.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti