Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesäkurpitsaleipä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 22.08.2012 06:55

Pihakirppikseen leivotun kesäkurpitsakuivakakun myötä ajatus palasi taannoin leipomaani suolaiseen kesäkurpitsaleipään. Muistan Jamie Oliverin laittaneen taikinaan lisäksi vuohenjuustoa, joten päätin kokeilla niin. Tavallinen vaalea leipätaikina, jossa nestettä korvataan kesäkurpitsan mehukkuudella. Juusto antamaan lisäpotkua makuun. Huikean maukas leipä, joka toimii pelkästään sekä antipastojen ja viinilasillisen kanssa. Itse käytin sitä lisäksi possuburgerin pohjana (resepti tulossa). Eli jälleen uudenlainen jemma tuottoisalle satokasville! Lisää vinkkejä täällä.

Kesäkurpitsan koko ja mehukkuus sekä jauhojen laatu aina hiukan vaihtelevat, joten reseptin mitat ovat hyvin ohjeellisia. Oma taikinani oli sellaista tahmean kiinteää ja hyvä tuli.

Kesäkurpitsaleipä

8 dl vehnäjauhoja

2 keskikokoista kesäkurpitsaa raastettuna

100 g vuohenjuustoa muruina

2 dl vettä

25 g tuorehiivaa tai 11 g ps kuivahiivaa

1 rkl sokeria tai hunajaa

2 tl suolaa

Laita kulhoon hiiva, suola, sokeri ja hiukan vettä. Anna hiivan liuota. Lisää jauhot ja loput vedestä. Sekoita mukaan kesäkurpitsaraaste. Vaivaa taikinaa 10 min. Mikäli se on liian löysää, lisää jauhoja ja jos toisinpäin, niin kesäkurpitsaa. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30 min. Sekoita vuohenjuustomurut taikinaan. Muotoile leiväksi ja paista uunissa 30-40 min tai kunnes pinta on kullanruskea ja pohja kumisee ontosti, kun koputtaa.

VINKKI! Leipä paistuu parhaiten, kun laitat sen uuniin kuumalle alustalle. Itse käytän pizzakiveä. Saat lisää rapeutta kuoreen, jos heität uuniin alussa 0,5 dl vettä. Meidän kiertoilmauuniin sitä ei saa heittää, joten laitan pohjalle vesiastian ja/tai roiskin pinnalle vettä.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksillaColcannon – irlantilainen perunamuusiLahmacun-vegeburgeriVoinen salviarisotto limelläPerunapaistikkaat ja mätiä - vaihtoehto blineilleSaag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla
kasvisruokakesäkurpitsakesäkurpitsaleipäleipominenleipäleivontaresepti

Tuoreimmat aiheesta

kasvisruoka
MTV Oy, All rights reserved
  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 06.09.201910:26
    kaali

    Colcannon – irlantilainen perunamuusi

  • 20.03.201915:00
    vegeburgeri

    Lahmacun-vegeburgeri

  • 15.01.201920:50
    risotto

    Voinen salviarisotto limellä

  • 06.12.201815:59
    rösti

    Perunapaistikkaat ja mätiä - vaihtoehto blineille