Pihakirppikseen leivotun kesäkurpitsakuivakakun myötä ajatus palasi taannoin leipomaani suolaiseen kesäkurpitsaleipään. Muistan Jamie Oliverin laittaneen taikinaan lisäksi vuohenjuustoa, joten päätin kokeilla niin. Tavallinen vaalea leipätaikina, jossa nestettä korvataan kesäkurpitsan mehukkuudella. Juusto antamaan lisäpotkua makuun. Huikean maukas leipä, joka toimii pelkästään sekä antipastojen ja viinilasillisen kanssa. Itse käytin sitä lisäksi possuburgerin pohjana (resepti tulossa). Eli jälleen uudenlainen jemma tuottoisalle satokasville! Lisää vinkkejä täällä.
Kesäkurpitsan koko ja mehukkuus sekä jauhojen laatu aina hiukan vaihtelevat, joten reseptin mitat ovat hyvin ohjeellisia. Oma taikinani oli sellaista tahmean kiinteää ja hyvä tuli.
Kesäkurpitsaleipä
8 dl vehnäjauhoja
2 keskikokoista kesäkurpitsaa raastettuna
100 g vuohenjuustoa muruina
2 dl vettä
25 g tuorehiivaa tai 11 g ps kuivahiivaa