Kesäkurpitsa-kikhernepasta

MTV Oy, All rights reserved

Kesäkurpitsa lienee Italian suosituin kasvis heti tomaatin jälkeen. Kasvi on ylivoimaisesti eniten satoa tuottava laji puutarhassa. Olen heittänyt joskus, että yksi kesäkurpitsa tuottaa ruokaa juuri sopivasti yhdelle ihmiselle. Sen enempää sitä ei tekisi edes mieli syödä. Kasvi putkauttaa 1-3 kukkaa päivässä ja makkarankokoisia hedelmiään muutaman viikossa. Sen kun kertoo kahdella, tietää, että meillä syödään kesäkurpitsaa.

Ei se koko... Marketeissa kesäkurpitsat ovat jättimäisiä. Parhaimmillaan ne ovat kuitenkin juuri makkaran kokoisina. Mikäli ostat isomman, kannattaa siitä leikata keskustan maltoa pois.

Tässä yksinkertainen, kesäinen pastaresepti, joka syntyi tohinan keskellä. Teet sen pastan kiehuessa. Jääkaappi oli tyhjillään, mutta puutarha riensi pelastamaan. Sävyä makuun antoi pihan tuottoisin yrtti, minttu. Laitoin mukaan myös hyllystä löytyneet kikherneet. Toimii mainiosti ilman niitäkin. Kesäkurpitsankukkia en ole nähnyt koskaan Suomessa myytävänä. Todella sääli. Ne ovat mainioita friteerattuina, täytettyinä sekä oivallisia värin ja maun antajia salaateissa ja pastoissa. Ne eivät ole tässä oleellisia, vaan kesäkurpitsan miedon lempeä maku.

Kesäkurpitsa-kikhernepasta

neljälle

400 g pastaa

3 pientä kesäkurpitsaa tai 1-2 isompaa, kolikoiksi tai puolikuiksi leikattuna

1 prk kikherneitä

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

2-3 mintunvartta, lehdet nypittyinä

muutama kesäkurpitsakukka (ei vält.), revittynä suikaleiksi

kourallinen raastettua parmesaania

oliiviöljyä

pieni ripaus chilirouhetta

suolaa

pippuria

Keitä pasta suolatussa vedessä. Muista säästää lopussa 1 dl keitinvettä. Kuumenna pannu, kaada sille oliiviöljyä ja laita mukaan kesäkurpitsat. Mausta hiukan suolalla. Paista kurpitsoita n. 5 min, kunnes ne ovat melko pehmeitä. Kaada mukaan kikherneet, valkosipuli, kesäkurpitsankukat, mintunlehdet ja chili. Anna niiden lämmetä pannulla 2-3 min. Sekoita yhteen pasta, keitinvesi ja puolet parmesaanista. Kaada kasvisseos sekaan ja sekoita. Annostele lautasille. Kruunaa tilkalla hyvää oliiviöljyä ja parmesaanilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!